logo

2016: Jaar van de Peulvrucht

25-02-2016

Bonen, (kikker)erwten en linzen in de spotlight! De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Peulvrucht en dat zullen we geweten hebben. Wij zorgen alvast voor twee toprecepten voor beginners!

Peulvruchten zijn echte toppers: een portie op je bord bevat bijna de helft van je dagelijkse behoefte aan vezels. Met een hoge ijzerwaarde dienen ze ook uitstekend als vleesvervangers én ze zitten bomvol eiwitten, die jou van je dagelijkse energie voorzien. Ze geven je snel een vol gevoel maar hebben een lage caloriewaarde. Ten slotte zijn ze uitermate goedkoop en kan je ze ook makkelijk zelf kweken.

Zoveel kwaliteiten… maar waarom eten we er dan zo weinig van? Laten we dit inspirerende jaar goed inzetten met enkele makkelijke recepten.

Salade met veldsla, linzen, koriander en citroen
Saladefans unite! Deze kruidige combinatie kleurt je dag.

Ingrediënten:
1 zak duo veldsla & rucola van Florette
100g linzen
30g koriander
Voor de dressing:
1 geconfijte citroen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroenazijn

Week de linzen in een kom water voor 1 uur. Giet ze af en kook ze 25 minuten in een pot licht gezouten water en laat uitlekken. Bereid de vinaigrette: snijd de citroen in kleine stukjes en meng ze met de olie en het azijn. Giet de vinaigrette over de lauwe linzen. Kruid met zout en peper. Hak de koriander, voeg de sla toe en meng alles samen. Dien meteen op.

Gluten- en suikervrije linzen-broccoli curry van EVA VZW
EVA is een organisatie die je warm maakt om vaker vegetarisch te eten en weet dus als geen ander hoe je heerlijke plantaardige recepten op tafel zet.

Ingrediënten:
200 g gedroogde linzen
1 kg broccoli
2 uien
2 el milde currypasta
400 ml kokosmelk
basmati rijst
olijfolie

Kook de linzen en de broccoli gaar in water en laat ze uitlekken. Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de currypasta toe. Laat even meebakken om de smaken te laten vrijkomen. Blus het geheel met de kokosmelk en laat even doorkoken. Voeg nu de broccoli en de linzen toe en roer even kort mee. Serveer met basmati-rijst.

De originele recepten vind je hieronder. We hebben er ook nog een aantal extra bij gezet indien je er niet genoeg van kan krijgen!

Salade met veldsla, linzen, koriander en citroen van Florette
Gluten- en suikervrije linzen-broccoli curry van EVA VZW
Engelse warme bonensalade van #LovePulses
Stoofpotje met cannellini bonen van Een Bord Vol
Bulgursalade met tuinbonen

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...