logo

5 x gezonde lunchsalade

22-04-2016

Eet jij ‘s middags ook te vaak een broodje met veel mayonaise of afhaalpitta? Florette to the rescue! Lees onze blog vol inspiratie en maak heerlijke lunchsalades met deze 5 ideeën.

Het is allesbehalve makkelijk om elke dag opnieuw goede combinaties voor een gezonde lunch uit je mouw te schudden. Gelukkig brengt Florette raad en krijgt jouw bord binnenkort alle aandacht tijdens de lunchpauze.

1. Granen bij de vleet

Haal een extra portie vezels en vitaminen uit je middagmaal door granen toe te voegen aan je salade. Rijst en quinoa heb je vast al staan in je keukenkast, maar denk ook eens aan bulgur of freekeh (extra vroeg geoogst graan dat geroosterd wordt). Als het kan, kies dan steeds voor volkorengranen.

Powervrouw Rens Kroes kiest resoluut voor “wondergraan” quinoa op haar happy & healthy lifestyle blog. Probeer jij straks ook het recept uit?

2. Noten en gedroogd fruit

Zorg voor een zoete toets in je lunch met gedroogd fruit, je krijgt er gratis een dosis ijzer en extra vezels bovenop. Het lekkerste gedroogde fruit vind je in de natuurlwinkel.

Marleen zorgt voor inspiratie op haar foodblog Grape ’n Cheese. Gebruik het recept op het einde van het artikel en maak het klaar met verse rucola van Florette.

3. Speciale kaas

Blauw, pikant, met kruiden… of doe eens gek en koop verse burrata in de Italiaanse speciaalzaak. Wie houdt er nu niet van kaas? Je bent wel beter niet te kwistig: het vetgehalte van kaas kan hoog oplopen.

Jeroen Meus kennen we allemaal, of het nu van tv is of omdat we zijn kookboeken in de keukenkast hebben staan. Maar heb je zijn originele witloofsalade met blauwe kaas al geprobeerd? Het recept vind je onderaan!

4. Zo gezond als een vis
Omega-3 vetzuren beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Tijd om vrijdag visdag na te leven!

Van klassieke gerechten is Piet Huysentruyt koning in het vak. Daarnaast komt hij echter regelmatig met creatieve nieuwe recepten op de proppen. In het recept dat wij hebben uitgekozen maakt hij een broodje met zalm en een lekkere slamix.

5. Exotische groenten

Avocado is ondertussen al goed ingeburgerd in de Belgische keuken, maar ook andere exotische groenten kunnen je salade opleuken! Denk aan sojascheuten, maniok, gember of citroengras. Probeer snel het Florette-recept voor hoevebrood met sla, ricotta en avocado.

De recepten

Quinoa salade van Rens Kroes
Salade met noten en gedroogd fruit van Grape ’n Cheese
Witloofsalade met blauwe kaas van Jeroen Meus
Piet Huysentruyts zalm-makreelbroodje met trio van veldsla, rode biet en rucola
Hoevebrood met sla, ricotta en avocado – Florette

Nog meer inspiratie nodig?

Knack Weekend verzamelde 5x salads in a jar
Sla de handen in elkaar met collega’s om elke dag een verse salade te eten
Ontdek de fantastische lunchdozen van Back to her roots

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...