logo

Maak van boterhammen een gastronomische lunch!

21-02-2018

Heb je het ook opgemerkt? De boterham wordt weer populair! Ontdek in deze blogpost hoe je jouw dagelijkse boterhammen kan omtoveren tot een gastronomische maaltijd. Denk vooral NIET aan de boterhammen die je als kind meekreeg. We hebben het, bij Florette, over de luxueuze boterham die jouw smaakpapillen opwekt. Neem onze tips nog even door vooraleer je begint.

Alles begint met… de boterham

Het is vanzelfsprekend, maar de 1ste stap kan je niet overslaan. De keuze van het juiste brood is essentieel, want de opties zijn ontelbaar. Het is aan jou om te kiezen wat je als basis wilt gebruiken. Ga je voor de traditionele boterham? Dan kan je afwisselen tussen sneetjes wit, grijs, bruin, meergranenbrood of zuurdesembrood. Beschuiten zijn een perfect alternatief voor brood. Daarnaast kan een stukje stokbrood de klus ook klaren. Vooral als je een liefhebber bent van Italiaanse bruschetta’s. De durvers onder jullie zullen het brood vervangen door peperkoek. Ideaal om af te werken met ganzenlever, geitenkaas, honing of parmaham.

Het geheim zit hem in het beleg

Zet de boterham met hesp en boter even opzij. Wees vooral niet bang om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen. Laat je inspireren door deze ingrediëntenlijst: tomaten ⚈ gebakken champignons ⚈ tonijn ⚈ mozzarella ⚈ ricotta ⚈ Parmezaanse kaas ⚈ gepocheerde eieren ⚈ krab ⚈ witte kool ⚈ komkommer ⚈ radijzen ⚈ avocado’s ⚈ fruit (bananen, aardbeien, …) ⚈ broccoli ⚈ gepureerde erwten ⚈ gedroogd fruit ⚈ zalm ⚈ olijven ⚈ … Het aantal verdiepingen dat jouw boterham telt, hangt natuurlijk af van jouw honger.

De kers op de boterham

Je kan jouw meesterwerk een beetje crunchy maken met hazelnoten, amandelen of cashewnoten. Een echte aanrader! Een andere mogelijkheid: zet het brood een paar minuten in de oven. Erna kan je genieten van warm en knapperig brood. Tip: op deze manier kan je kaas ook gratineren!

Een boterham voor elke gelegenheid

De boterham is niet enkel gemaakt voor de lunch. Natuurlijk kan het een goede snack zijn, maar je kan het ook gebruiken voor andere gelegenheden. Waarom probeer je de geroosterde boterham niet als aperitief of als voorgerecht? Gebruik hiervoor kleinere sneetjes brood of stukjes stokbrood. De toast verdient absoluut een plaats op jouw feesttafel! Je zult jouw gasten zeker niet teleurstellen! Heb je nog inspiratie nodig? Hier zijn enkele ideetjes!

Recepten

 

 

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Seasonal Mix Zomer

Ijsbergsla, krulandijvie, maïs, radijs. Ideale mix voor de zomer en BBQ.

Populair
recept

Wrap met gerookte zalm

verse kaas met dille en gegrilde courgettes

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...