logo

Breakfast Salad

21-09-2017

De zoektocht naar het ideale ontbijt, dat je tot de middag vult, kan wel eens moeilijker verlopen dan je denkt! We zijn allemaal wel eens schuldig aan het eten van pannenkoeken, boterham met choco of een grote kom cornflakes, ookal weten we dat dit niet garant staat voor een productieve en actieve voormiddag. Wij bij Florette hebben de ideale oplossing gevonden voor een eenvoudig, smaakvol en tegelijkertijd vullend ontbijt; de breakfast salad. Een salade voor het ontbijt, vraag je jezelf af? Ons antwoord: waarom niet?!

 

Salade als ontbijt

Het is niet alleen enorm gezond en voedzaam om je dag te starten met een salade, het is bovendien tijdbesparend. Voeg jouw favoriete ingrediënten toe en jouw salade is klaar! Weinig tijd? De salade kan je perfect de avond voordien klaarmaken zodat je in de ochtend enkel hoeft te genieten! Geen tijd om thuis te ontbijten? Geen probleem neem jouw breakfast salad mee on the go en smullen maar!

 

Hoe maak je een breakfast salad?

Wat heb je nodig voor de perfecte breakfast salad?

Groen: Het is nogal voor de hand liggend, maar groene bladsla zorgt voor een gezonde basis voor al jouw salades. Kies voor Florette’s ‘Jonge scheuten van boerenkool’ of ‘Duo Veldsla & Rucola’, vol vitaminen, vezels en antioxidanten. Ideaal om jouw dag mee te starten!

Extra: Welke ingrediënten maken een salade af voor jouw? De opties zijn eindeloos: avocado, spinazie, baby carrots, zoete aardappel, en radijsjes! Voeg wat eitjes of spek toe voor dat kleine extraatje waar je misschien nog naar op zoek bent. Tip: fruit zoals watermeloen, appel, peer, aardbei, banaan, granaatappel of bosbessen zorgen voor een heerlijk zoete toets. Ook kan je jouw favoriete granola toevoegen voor een extra crunch.

Dressing: Kies voor een luchtige dressing die zorgt voor extra smaak en pit. Je hebt niet veel nodig want a little goes a long way! Tip: vervang je dressing door een notenboter (pinda, amandel, cashew,…) en je start de dag met gezonde vetten CHECK!

 

Restjes

Heb je nog wat restjes in de koelkast liggen? Aarzel niet om ze toe te voegen aan jouw breakfast salad maar let op voor een evenwichtige combinatie van ingrediënten! Zo zie je maar dat salade als ontbijt niet enkel gezond en eenvoudig is, maar het is een ideale manier om verspilling tegen te gaan.

 
Op zoek naar inspiratie? Ontdek deze heerlijke recepten en vind extra tips en informatie over breakfast salads!

https://www.lovemysalad.com/nl/blog/een-heerlijke-salade-als-ontbijt

https://www.jamiemagazine.nl/recepten/mexicaanse-ontbijtsalade.html

http://www.eatingwell.com/recipe/251410/baby-kale-breakfast-salad-with-quinoa-strawberries/

http://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/granola-salad

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Seasonal Mix Zomer

Ijsbergsla, krulandijvie, maïs, radijs. Ideale mix voor de zomer en BBQ.

Populair
recept

Wrap met gerookte zalm

verse kaas met dille en gegrilde courgettes

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...