logo

Carpaccio van Groenten

23-05-2018

De zomer komt eraan met al zijn geuren en kleuren. Het is weer tijd om te genieten van lichte gerechten. Laten we van deze dagen genieten met een Italiaans gerecht dat 68 jaar geleden werd geïntroduceerd: de carpaccio.

Het origineel recept bestaande uit rauw vlees kreeg al snel andere vormen. Zo zijn er carpaccio’s op basis van rauwe vis, gevogelte, andere soorten vlees en natuurlijk groenten. De varianten met groentjes zijn, zoals je het al kan raden, eindeloos.

Het gerecht zelf kan ondersteund worden in verschillende vormen: op een rond bord, een plankje, een langwerpig bord of op een kleurrijk bord. Met een carpaccio kan je dus alle kanten op. Hou je zeker niet in bij het dresseren van het bord. Werk het geheel af met wat bijpassende kruiden of een slaatje. Probeer ook een krokante toets toe te voegen aan jouw gerecht. Kappertjes, ajuintjes of walnoten kunnen de klus al klaren. Het is nu eenmaal moeilijk om af te blijven van een creatief bordje. Door de veelzijdigheid van carpaccio’s kan je ze zowel terugvinden in een buffet als bij het aperitief.

Wil je een rode toets toevoegen aan jouw gerecht? Het is heel eenvoudig: rasp een rode biet en voeg er wat rode druiven en walnoten aan toe. Het geheel werk je af met zout en peper, verse bieslook, rucola, dille, … Vergeet zeker geen scheutje olijfolie en citroensap voor je het gerecht opdient.

Heb je liever wat groen? Dresseer jouw bord met dunne plakjes avocado en pompelmoes. Werk het af met een beetje tarwesalade en besprenkel het geheel met fleur de sel en een goeie draai van de pepermolen.

Maak er een kleurenfestival van met de volgende recepten:

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van courgette met feta en munt

Carpaccio van rode biet met haring

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...