logo

De kracht van eenvoud

25-03-2016

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier onze tips om snel en goed te koken.

Wat is jouw excuus om niet gezond te eten? Als je antwoord “geen tijd” of “te moeilijk” is, hebben we goed nieuws voor jou! Snelle en eenvoudige maaltijden komen meer en meer onder de aandacht in de “less is more” trend. Bereid vanaf nu je avondmaal met minder ingrediënten en sneller dan ooit.

Minder ingrediënten
Lekkere gerechten met weinig verschillende ingrediënten: dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Denk maar aan de Belgische keuken met de heilige drievuldigheid vlees, aardappelen en groenten. Eigenlijk zit het gewoon in onze genen! Helaas zit ook het gebruik van blokken boter en klodders mayonaise goed ingebakken en gebruiken we niet altijd verse producten: opletten geblazen dus. Onze tip: ga op zoek naar recepten met maximum 5 ingrediënten.

Meer organisatie
Het besluiteloze tijdperk is voorgoed voorbij: het internet is je nieuwe beste vriend en met allerlei keukenhulpjes is het makkelijker dan ooit om te koken. Ontdek de blogs onderaan dit artikel voor gezonde inspiratie en overweeg éénpansgerechten, recepten die je rechtstreeks op de bakplaat maakt en koken voor meerdere dagen. Uiensnijders, rijstkokers en dergelijke kunnen je daarbij tenslotte goed helpen om nog meer tijd te winnen.

Recept: boerenkooltaart van Chicks Love Food
Een no nonsense food blog, zo beschrijven Nina en Elise “Chicks Love Food”. Ze posten toegankelijke recepten vergezeld van prachtige foto’s waar het enthousiasme vanaf spat. Nu de nieuwe Florette boerenkoolmix in de winkels ligt, kunnen we meteen aan de slag met een leuk recept van hen met maar 5 ingrediënten! Doe je mee?

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 x 1 zakje jonge bladsla van boerenkool 60G (vanaf deze maand bij Florette)
– 8 vellen filodeeg of bladerdeeg
– 250 gram Griekse yoghurt
– 1 stuk Gruyère
– 4 eieren

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Trek voorzichtig de vellen filodeeg los en beleg er een met bakpapier beklede ovenplaat mee.
– Klop de eieren los en roer ze door de yoghurt. Voeg een flinke snuf peper en zout toe.
– Verdeel het ei-yoghurt mengsel over het filodeeg.
– Verdeel nu de boerenkool erover en bestrooi met nog wat zwarte peper.
– Rasp de Gruyère erover en schuif de taart in de oven.
– Bak gaar in ongeveer 25 minuten.

De kracht van eenvoud
Dankzij simpele recepten en een beperkt aantal ingrediënten kan je dus altijd gezond eten, zonder uren aan het fornuis te staan. Ontdek al onze aanraders:
Alle “5 or less” recepten van Chicks Love Food
Eénpanspasta van Uit Paulines Keuken
Rotini met pesto van Madame Zsazsa
20 snelle pastagerechten verzameld door Knack Weekend
Maaltijdsalade met rijst en kikkererwten van Lekker & Simpel

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Kale Mix

De « Kale Mix » van Florette is een heerlijke mix van jonge scheuten boerenkool (minstens 25%), spinazie en fijne wortel gesnede...

Populair
recept

Smoothie als ontbijt met jonge scheuten ...

Een glas boordevol energie !

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...