logo

De taco salad: van taco tot Mexicaanse salade!

22-03-2018

Sinds een aantal jaren zijn de taco’s niet weg te denken uit onze keukens. Eerst gingen ze het land rond met de fameuze foodtrucks. Ondertussen kan je dit Mexicaans gerecht helemaal zelf klaarmaken en ook op restaurant bestellen. Bij Florette zijn we graag mee met de laatste trends en daarom stellen we je vandaag voor aan de taco salad!

De taco kruipt uit zijn schulp

Dit jaar komen de taco’s letterlijk uit hun schulp: goodbye tortilla, hello taco salad! Ja, ja! Je hebt het goed gelezen. We halen de taco uit haar tortilla en serveren de inhoud als een lekker Mexicaans slaatje. Deze trend focust zich op verse en gezonde ingrediënten. Taco’s bestaan gewoonlijk uit een tortilla met kip of gehakt, sla, gegrilde groenten of bonen, cheddarkaas en zure room. Als laatste werk je ze af met guacamole en/of (pikante) salsa! Bij de taco salad vervang je eigenlijk de tortilla met meer sla en een heerlijke huisgemaakte vinaigrette. Het leuke aan de taco salad is dat je de invulling helemaal zelf bepaalt. Je kan werkelijk alles toevoegen waar je zin in hebt!

Aan tafel!

De taco salad kan je op verschillende manieren opdienen. Je kan alles in één grote kom voorbereiden en delen met jouw gasten. Een andere optie is om alle ingrediënten te serveren in kleine potjes zodat iedereen zijn eigen slaatje maakt. Heb je zin in een hartige salade? Ga dan voor de burrito bowl. Hier voeg je enkel nog een portie rijst aan toe. Een alternatief is om de taco voor te schotelen in een eetbare ‘kom’ gemaakt uit gefrituurde tortilla.

Alternatieve tortilla’s

Kan je de tortilla niet wegdenken? Geen probleem, want je kan de taco’s ook in een nieuw jasje steken! De tortilla kan je bijvoorbeeld vervangen met een volkoren tortilla of graanvrije tortilla’s. Paleo vriendelijke versies zijn er ook natuurlijk! De Aziatische versie met zeewier zal voor een explosie van smaken zorgen! Een bladje icebergsla kan de klus ook klaren. Kortom, de opties zijn eindeloos.

Recepten

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...