logo

Healthy snacking

16-03-2017


We eten meer en meer verse en gezonde voeding. En daar is je lichaam je heel dankbaar voor! Het begon allemaal met enkele trends zoals de superfoods, smoothies… Maar ondertussen zijn we veel meer bewust van wat we eten.

Dat gezonde voeding een trend is kunnen we nu wel van de baan schuiven want de gezonde levensstijl blijkt intussen meer en meer ingeburgerd te zijn. Er zijn binnen deze levensstijl trends die komen en gaan, maar de Belgen blijven toch bewust nadenken over wat ze precies eten.

De gezonde levensstijl is er gekomen als tegenhanger van de vele (nutteloze) diëten. Een streng dieet of crashdieet volgen is niet goed voor je lichaam en daardoor ontstaat vaak ook een yo-yo effect. Je legt jezelf veel teveel restricties op en na enkele weken blijkt dat je die niet meer kan volhouden. De gezonde levensstijl speelt daar op in door de nadruk te leggen op het maken van gezonde keuzes en het doorvoeren van kleine wijzigingen in je eetpatroon. Op lange termijn zie je daardoor meer resultaat en ga je je beter voelen in je vel.

Veel restaurants hebben de gezonde trend intussen ook begrepen. Vele nieuwe healthy lunchspots zagen het daglicht in 2016 en ook in 2017 zal dit niet stoppen. We willen weten wat we eten en van waar het komt. Ook gaan we meer letten op de verpakkingen. In kleine lettertjes staan er vaak  ingrediënten die we niet kennen of die moeilijk uitspreekbaar. Dat zet ons aan tot nadenken of we dit product wel willen eten.

Een gezonde levensstijl gaat ook uit van het principe dat snoep, cake, taart, ijs,… een no go is. Je kan ze gewoon eten als je dat wil maar beloon jezelf niet met ongezonde voeding en maak er geen gewoonte van. Doordat je de minder gezonde dingen wel mag ga je niet hunkeren naar dat stuk chocolade of stukje taart. Want wees eerlijk: wie kan nu een maand zonder chocolade? Wij alvast niet!

Dit zorgt ervoor dat je jezelf beter onder controle kan houden waardoor je niet elke week naar die ongezondere dingen zal grijpen na een week beperking. Eet gerust een stuk chocolade na je werkdag maar weet dat er veel gezondere alternatieven bestaan.

Wij helpen je alvast met enkele heerlijke, gezonde snacks.

Volkoren brood, pindakaas en banaan: heerlijke snack!

2-3 sneetjes volkoren brood, 15gr pindakaas en een rijpe banaan

Deze snack is heerlijk gezond. Voor brood kies je best voor een volkoren, meergranen of roggebrood. Ze bevatten minder suiker en worden langzamer opgenomen door je lichaam. Tip! Toast je brood en smeer daarna je pindakaas, deze zal smelten en geeft het geheel net dat extraatje (mmmmm!). Deze snack kan je ook perfect als ontbijt eten, je lichaam zal je dankbaar zijn voor deze vezelrijke ochtendboost.

Bij pindakaas denk je zeker aan ongezond maar think again! In matige hoeveelheden (15-20gr) is pindakaas een super goede bron van onverzadigde vetten. Die vetten heeft je lichaam nodig om te functioneren. Wees wel waakzaam want veel supermarkten bieden pindakaas aan met veel toegevoegde ingrediënten. Een gezonde pindakaas bevat slechts 3 ingrediënten: pinda’s, zout en kokosolie.

Dit tussendoortje is rijk aan kalium door de pindakaas en banaan. Kalium helpt je lichaam ontgiften en bevordert je denkvermogen. Prima healthy snack voor mind en body!

Knapperig weetje: deze combo was de favoriete snack van The King, Elvis Presley!

Heb je door het lezen van onze blog honger gekregen? Probeer dan zeker deze healthy snacks!

Suikervrije speltmuffins met bramen

Lichte brownies met rode biet

Homemade granola

Healthy cheesecake

10 dingen die je in hummus kan dippen

Healthy egg wrap


 

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Jonge bladsla van de zomer

Zorgvuldig geselecteerde jonge bladsla volgens het seizoen : de zomer.

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...