logo

Vergeten groenten: rammenas

29-01-2018

We zien je al denken: “Dat is een vreemde groente?!” Maar laat je niet afschrikken door zijn donkere en soms wat vuile schil. Eens geschild kan je met rammenas werkelijk alle kanten uit. Of je ‘m nu rauw, gekookt, gestoofd,… wilt eten, deze vergeten groente is alles wat je maar kan wensen voor een pittig en smaakvol gerecht!

 

Rammenas: wat is dat nu juist?

Rammenas is beschikbaar vanaf september tot maart. Je vindt het in twee soorten: witte of zwarte rammenas en langwerpig of rond. Zwarte rammenas heeft een scherpere en pittigere smaak dan zijn witte variant. Wil je hem lang bewaren? Dat kan als je het loof wegsnijdt. Zo kan je hem tot 14 dagen bijhouden. Bewaar witte rammenas in de koelkast en zwarte op een koele plaats.

 

Hoe maak je rammenas klaar?

Zoals we daarnet al zeiden kan je met rammenas elke kant op. Rauw kan je hem toevoegen aan al jouw salades, platte kazen of broodbeleg. Uiteraard is rammenas perfect als knapperig tussendoortje tijdens het werken of studeren. Toch eerder zin in rammenas verwerkt in een warm gerechtje? Kook of stoof hem dan gaar met enkele smaakmakers zoals look en andere kruiden. Rammenas heeft één nadeel, namelijk eens versneden verkleurt het vruchtvlees snel. Om dit te vermijden besprinkel je de rammenas met wat zout of citroensap.

Gezondheidsvoordelen?

Rammenas bevat een brede waaier aan stoffen die goed zijn voor jouw lichaam. Met diverse vitaminen, magnesium, calcium, kalium, koolhydraten, en ijzer hebben we het lijstje wel ongeveer gehad. Kortom, rammenas is een groente dat zorgt voor gezonde spieren en botten. Houd in het achterhoofd dat een te grote portie je maag kan prikkelen en irritatie kan veroorzaken. Maar laat dit je niet afschikken van deze groente te genieten! Wij bij Florette kunnen alvast niet meer zonder!

 

Enkele recepten

 

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...