logo

De rode biet: ze zal je verbazen!

22-11-2017

Bij Florette houden wij je graag op de hoogte van alle lekkernijen. En wanneer deze lekkernijen een must zijn voor zowel je smaakpapillen als je gezondheid, mogen wij het zeker niet missen om dit met jou te delen. Deze maand zullen we het hebben over rode bieten. Het klinkt je waarschijnlijk al bekend in je oren, maar bij het nuttigen van dit knolgewas, krijg je boordevol vitaminen binnen en verras je je gasten met een gevarieerde salade. Hier vind je 5 weetjes over de rode biet die je zeker en vast zullen verbazen! Indien je een rode biet expert bent, rekenen we op jou om je ideeën en ervaringen met ons te delen!

 

Als smoothies, chips, muffins, salade, soufflés

Hier volgt onze allereerste ontdekking: de rode biet kan je zowel gekookt als rauw eten! Er zijn tal van mogelijkheden. Je kan ze uiteraard gebruiken om je salades te personaliseren (we raden het je ten sterkste aan), maar je kan nog verder gaan! Denk maar aan stamppot, veloutésoep, chips, lasagnes, cakes, muffins en zelfs smoothies. Hou je van variëteit? Dan ben je zeker gediend.

 

Geel en rood

De rode biet is niet ongekend, maar heb je weleens over de gele biet gehoord? Deze laatste is malser en minder gesuikerd, waardoor ze beter past in salades of als bijgerecht met rood vlees. Ze is daarnaast ook rijk aan mineralen en omvat een goede dosis antioxidanten.

 

Je gezondheid onderhouden

De rode biet zit vol met mineralen (magnesium, mangaan, ijzer, calcium en nog veel meer) waardoor je je organisme goed onderhoudt. Het sap van de rode biet verbetert ook de zuurstofvoorziening van de spieren tijdens bewegingsoefeningen. Daarbovenop is ze aan te raden tijdens de zwangerschap.

 

De Borscht

De Borscht (of borsch) is een soep en een specialiteit afkomstig van Oost-Europa die vooral gekend is voor haar rode kleur. Je hebt het al kunnen raden, de rode biet zit ervoor iets tussen. Voeg daarbij nog vlees, kolen en eventueel aardappelen. Dit is toch een origineel idee om rode bieten op een ander manier te ontdekken en je schotelt je gasten een complete smaakbeleving voor.

 

Gooi de bladeren niet weg

Het is ontzettend jammer om de bladeren weg te gooien aangezien je er een lekker bijgerecht kunt van maken. Deze kook je net als spinazie. Zelfs de stengels kan je best meekoken als je wat bitterheid wenst in je gerecht. Een andere optie is het snijden van de bladeren om het loof te bewaren.

 

 

Recepten:

Rode bietenchips

Muffins van rode biet met frambozen en witte chocolade

Borscht: Russische bietensoep

Mini-slaatje met aardbeien en rode biet

Gele bieten

 

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Lentemengeling

Een mengeling die doet denken aan het ontwaken van de natuur, dankzij de kleuren van rode sla, veldsla en krulandijvie.

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...