logo

Spinazie-invasie!

20-05-2016

“Door spinazie te eten word je later groot en sterk, net als Popeye.” Deze zin moesten ouders vaak gebruiken als hulpmiddeltje om hun kinderen spinazie voor te schotelen, maar gelukkig is dat nu niet meer nodig!

Of je nu te jong was of te koppig, je kon nooit écht genieten van de ‘vieze’ groente spinazie. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd! Herontdek dankzij Florette de heerlijke smaak en vele voordelen van deze groente, rijk aan vitaminen en mineralen.

Ijzersterk

Spinazie is afkomstig uit Perzië en wordt al eeuwenlang erkend voor haar voedingswaarde. Het ijzer in deze groente wordt het best opgenomen door het lichaam als het samengaat met een bron van vitamine C, zoals citrus of citroensap.

Het wordt vaak gegeten met room of op aardappelen, maar spinazie gaat ook goed samen met allerlei groenten die waarschijnlijk al in je koelkast liggen. Bovendien is het eenvoudig te bereiden! Doe jezelf dus een plezier en kies voor een leuke combinatie… Bij gebrek aan verbeelding kan je altijd een kijkje nemen naar onze eenvoudige recepten aan het einde van dit artikel!

Warm of koud?

Spinazie klaarmaken kan in een mum van tijd en is helemaal niet zo moeilijk. Dat is dan ook een van de redenen waarom we er zoveel van houden! Laat die diepvriesblokjes achterwegen en kies voor verse spinazie die je kan vinden bij Florette. Om het lekkerste deel van je blad te bewaren, vouw je het in twee en trek je voorzichtig aan de hoofdnerf. Spoel ze af onder een straaltje water in plaats van ze te wassen in een kom en je blaadjes blijven lekker krokant!

Gekookte spinaziebladeren zijn enorm voedzaam, maar rauwe blaadjes bevatten veel meer vitaminen en jonge scheuten zullen het lekkerst zijn in salades. Laat je verbeelding gaan en voeg er een handvol walnoten, kerstomaatjes of gerookte mozzarella toe en voila! Super eenvoudig en super lekker!

Recepten

Spinazie zal misschien niet hetzelfde effect hebben op jou als op ‘Popeye the sailorman’, maar dat wil niet zeggen dat de onderstaande recepten daardoor hun troef verliezen. Quiche, canneloni, een ovenschotel of een frisse salade? Gegarandeerd een waar plezier voor je smaakpapillen!

Salade van spinazie, rode kool en mandarijnen
Spinazietaart met feta en pijnboompitten
Cannelloni met spinazie en ricotta
Spinazie omelet met champignon
Heerlijke spinazie-ovenschotel

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...