logo

Sushi Burger

25-07-2017

Instagram is een broeihaard voor foodtrends, de laatste nieuwe: Sushi Burgers. Ja, je leest het goed: burgers en sushi. Deze recente hype werd al door verschillende foodbloggers de wereld ingestuurd. Wat is het en hoe kan je zelf de sushi burger op je bord toveren daar helpen wij bij Florette graag een handje mee.

 

Wat?

De sushi burger is een burger gemaakt van sushirijst en een vulling van knapperige groentjes en al dan niet gemarineerde vis naar keuze. Gooi er een smaakvol sausje (soyasaus mmm) bovenop en klaar! Meer is er niet nodig om dit smaakvolle gerechtje te maken.

 

Zelf aan de slag

Duik je keuken in en maak zelf een sushi burger. Start Simpel! Haal jouw sushirijst boven en beginnen maar. Maak je buns met de hand of gebruik een vormpje. Let er wel op dat de kleverige rijst niet blijft plakken in de vorm! Dit kan je voorkomen door eerst een vel huishoudfolie in de vorm te plaatsen. Eens je ‘buns’ gevormd zijn kan je de vulling toevoegen. Voeg 4 knapperige groeten in één keer toe met Florette Krokant Bordje en geniet van de mengeling wortel, witte kool, krulsla en rode paprika. Na de groentjes kan je aan de slag met je favoriete vis. Top het af met sojasaus, pikante mayonaise of een andere saus naar keuze en smullen maar.

Naast een sushiburger kan je ook gaan voor sushisandwich. Hiervoor heb je enkel extra nori-vellen nodig waarmee je de burger gaat omwrappen. Alles hoeft niet zo netjes geschikt te worden, maar je plaatst alles best in een vierkantje in het midden van het velletje. Hoeken naar binnen brengen en de sandwich is klaar. Ideaal voor on the go lunch!

 

Waar te vinden?

Geen zin om zelf de keuken in te duiken, geen enkel probleem. Wij geven je graag enkele adresjes waar je de sushi burger kan uitproberen:

Mykene in Leuven

Tenshi in de allernieuwste shopping van Brussel: Dockx

Sushi World (Madou, Louiza-sint-gillis, Louvain-La-Neuve, Waterloo & Nijvel)

Sushi Festival in Rotterdam (9-10 september)

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...