logo

Tijd om te grillen!

27-07-2018

Het is zomer, de zon schijnt en jouw gasten staan op het punt om aan te komen. Omdat de zon van de partij is, heb je besloten om te barbecueën. Alles lijkt vlot te verlopen, maar je bent één klein detail vergeten: enkele van jouw gasten zijn vegetarisch. Bij Florette hebben we daar de perfecte oplossing voor: waarom ga je niet voor een 100% vegetarische barbecue? We geven jou enkele tips mee zodat iedereen kan smullen van jouw zomerse gerechten. Je zal zien dat barbecueën niet enkel gemaakt is voor worstjes en ribbetjes!

We beginnen met één van de klassiekers: de brochette natuurlijk. Laten we de kip en het rundsvlees inruilen voor heerlijke seizoensgroenten zoals courgette, paprika en aubergines. Zoek je iets origineler? Ga dan voor paddenstoelen, zoete aardappel of ananas. Laat jouw imaginatie de vrije loop gaan en verras jouw vrienden met onverwachte smaakcombinaties!

Worst en steak kan je natuurlijk ook omtoveren in een vegetarisch alternatief. Deze kan je tegenwoordig al in de supermarkten vinden, maar je kan ze ook zelf maken. Voor de worst raden wij aan om maïs, seitan of tofu als basis te gebruiken. Om de pittige smaak van de merguez te behouden, werk je jouw bereiding gewoon af met paprika en peper. Wat de biefstuk betreft, zijn er verschillende mogelijkheden: kikkererwten, paddenstoelen, wortelen, quinoa, … De boodschap is vooral: durf en probeer verschillende combinaties uit. Het is natuurlijk de uitgebreide kans om kinderen groenten te laten eten. Je zal ze niet meer kunnen wegslaan van de bloemkool hamburger.

Side dishes vormen ook een groot deel uit van de barbecue. Naast de klassieke aardappel in schil, kan je sappige mais grillen. Aubergine reepjes en paprika krijgen een lichte grilsmaak op de barbecue. Onze favoriet is de salade op basis van gegrilde halloumi. Deze kaas afkomstig uit Cyprus past perfect met tomaat, courgette en komkommer. Geeft jouw gerechten een zoete toets met Cantaloupe meloen, stukjes aardbei of watermeloen.

Er zijn ook heel wat alternatieven voor de befaamde barbecuesaus: maak verschillende dipsausjes op basis van artisjok, olijven, linzen of zelfs avocado.

We eindigen natuurlijk met het dessert. Maak voor iedereen een brochette met aardbeien en zodat je die lekker op het vuur kan laten smelten. Een mooie afsluiter van de avond voor groot en klein!

Alvorens je begint te grillen, hier zijn nog enkele ideeën:

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Jonge bladsla van de zomer

Zorgvuldig geselecteerde jonge bladsla volgens het seizoen : de zomer.

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...