logo

Sweet sweet potato

30-03-2016

De groente is afkomstig uit Zuid-Amerika en is ouder dan de Inca’s. Ze werd meegebracht door de Spanjaarden, net als vele andere voedingswaren die door de ontdekkingstochten Europa bereikten. Lang was de zoete versie populairder dan de gewone aardappel, maar raakte later in de vergetelheid. Nu pas krijgt hij terug de aandacht die hij verdient!

 

Koolhydraten
Zoete aardappel of bataat is een knol en bevat niet alleen koolhydraten (jouw belangrijkste bron voor energie) maar ook vitamine A, C en antioxidanten. Als kers op de taart is het caloriegehalte erg laag.

 

Van puree tot frietjes uit de oven
Koken, bakken, grillen, wokken, stoven, stomen: het kan allemaal. Behandel de zoete net als een gewone aardappel voor standaard zoals puree of gebraden, maar je kan er ook creatiever mee omspringen. Waag je aan een echte Amerikaanse “pie” of ga voor heerlijke frietjes uit de oven. Snijden, een beetje olie en wat kruiden, 40 minuten in de oven en klaar is kees!

 

De beste recepten
Zoete aardappel is zowel zoet als kruidig: hou dat in gedachten wanneer je combinaties maakt. In salades of in combinatie met vlees met een zoete toets zoals kalkoen, komt hij helemaal tot zijn recht.

 

 

 

 

Reageer via Facebook:

Reacties op dit artikel:

Reageer op dit artikel:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws

Product van
het moment

Easy Veggies 4 seizoenen

4 seizoenen (Bloemkool, sluimererwten, wortelen, peterselie)

Populair
recept

Kippensalade met blauwschimmelkaas

Een gastronomisch salade

Uitgelichte
blogpost

De kracht van eenvoud

Bij Florette geloven we in de kracht van eenvoud. Eenvoud die een doosje sardientjes verandert in een sterrenmaaltijd. Ontdek hier...