logo

Kale, de superfood bij uitstek

Een trend zijn de ‘super foods’, voedingsproducten die van nature rijk zijn aan vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en andere antioxidanten. Dat is ook zo bij Kale, een reeks fijngesneden boerenkool met uitzonderlijke kwaliteiten, rijk aan vitamine A en K, en bron van calcium.

De blaadjes van boerenkool hebben een licht peperige smaak die aan rucola doet denken, maar dan zachter.

Jonge scheuten van boerenkool van Florette : rijk aan vitamine A en K, en bron van calcium

 

Een portie (45 gram) Jonge Scheuten boerenkool van Florette bevat:

• – 268 μg vitamine A, of 34% van de ADH*
• 108 μg vitamine K, of 144% van de ADH
• 122 mg calcium, of 15% van de ADH

(daar worden nog andere voedingsstoffen aan toegevoegd, onder meer vezels en eiwitten)

(*) ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) van een voedingsstof die dagelijks aan een volwassene wordt aanbevolen, vastgelegd door de Europese Unie.

Uitzonderlijke nutritionele kwaliteiten !

Super foods: een natuurlijk extract van gezondheid
Super foods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vetzuren (omega 3-6-9), vezels, antioxidanten, enz. Dankzij deze rijkdom aan voedingsstoffen kunnen super foods bijdragen aan de verbetering van ons metabolisme en voor meer vitaliteit zorgen, versterken ze ons natuurlijk afweersysteem en gaan ze vrije radicalen tegen, zoals onder meer veroudering. Kortom, super foods zorgen ervoor dat ons organisme beter gaat functioneren, en dit al naargelang de voedingsstoffen die ze bevatten.

eye

Vitamine A:
voor gezichtsvermogen en huid (*)

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer alsook tot de instandhouding van normale slijmvliezen, huid en gezichtsvermogen. Ze draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en speelt een rol in het celspecialisatieproces.

bot

Vitamine K:
voor botten en bloedstolling (*)

Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstelling en de instandhouding van normale botten.

tooth

Calcium:
voor botten en tanden (*)

Calcium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en tot een normale bloedstolling, werking van de spieren en neurotransmissie. Calcium draagt ook bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen, speelt een rol in het proces van celdeling en –specialisatie, en is nodig voor de instandhouding van normale botten en tanden.

Hoe van Kale genieten?

Jonge scheuten boerenkool van Florette: een heerlijke smaak en oneindig veel inspiratie!

Gezond eten, akkoord, maar het moet ook lekker zijn. Met de boerenkool van Florette is ‘gezond eten’ lang geen opoffering meer, integendeel! De blaadjes boerenkool hebben een licht peperige smaak die aan rucola doet denken, maar dan iets zachter, en zijn perfect om rauw te eten, in salades of in smoothies. Maar ze zijn ook heerlijk bij warme gerechten of in soepen. Aarzel niet om te variëren: boerenkool van Florette combineert met tal van ingrediënten, zonder dat de smaak ervan op de achtergrond komt te staan.

Ondek onze 3 gezonde en smakelijke receptideeën

recept1

Salade van rauwe jonge scheuten boerenkool van Florette

Smoothie als ontbijt met jonge scheuten boerenkool van Florette

Risotto met jonge scheuten boerenkool van Florette en muskaatpompoen

Jonge scheuten van boerenkool van Florette

 

Florette lanceert twee versies, in kant-en-klare zakjes: “Kale jonge scheuten”, de meest zachte en jonge boerenkool, samengesteld uit jonge slablaadjes met een verrukkelijke en fijne smaak, en “Kale mix”, een mix van jonge scheuten boerenkool, spinazie en fijne wortel gesneden in julienne.

kale

Jonge Scheuten van boerenkool

Ontdek ons evenement
op onze blog

Healthy lunchspots in Antwerpen

26-04-2017
Ontdek deze maand op de Florette blog enkele healthy lunchspots in Antwerpen.

Lees meer

Healthy snacking

16-03-2017
We eten meer en meer verse en gezonde voeding. En daar is je lichaam je heel dankbaar voor! Het begon allemaal met enkele trends zoals de superfoods, smoothies… Maar ondertussen zijn we veel meer bewust van wat we eten. Eet gerust een stuk chocolade na je werkdag maar weet dat er veel gezondere alternatieven bestaan. Wij helpen je alvast met enkele heerlijk gezonde snacks.

Lees meer

Detox na het paasweekend

19-04-2017
Na een druk en lekker Paasweekend kan het wel eens gebeuren dat je genoeg hebt van al die paaseitjes en andere chocolade. Wij bij Florette vertellen je hoe je je lichaam even een pauze kan gunnen door te detoxen.

Lees meer

De drie gezondste groene bladgroenten

11-04-2017
Wist je dat er zo’n 1000 verschillende soorten bladgroenten zijn? Er is dus heel veel keuze maar toch komen ze te weinig op ons bord. Ze zijn nochtans erg goed voor je!

Lees meer

Lekker en gezond: ontdek de buddha bowl

05-04-2017
We zijn al april… de lente maakt langzaamaan zijn intrede. Eet lekker en gezond om deze lentedagen boordevol energie tegemoet te gaan.

Lees meer

3 healthy lunchspots in Namen

30-03-2017
Een lekkere gezonde lunch in Namen? In Brussel vind je meer en meer healthy lunchspots maar wat met de mooie Waalse hoofdstad Namen?

Lees meer