logo

Kale, de superfood bij uitstek

Een trend zijn de ‘super foods’, voedingsproducten die van nature rijk zijn aan vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en andere antioxidanten. Dat is ook zo bij Kale, een reeks fijngesneden boerenkool met uitzonderlijke kwaliteiten, rijk aan vitamine A en K, en bron van calcium.

De blaadjes van boerenkool hebben een licht peperige smaak die aan rucola doet denken, maar dan zachter.

Jonge scheuten van boerenkool van Florette : rijk aan vitamine A en K, en bron van calcium

 

Een portie (45 gram) Jonge Scheuten boerenkool van Florette bevat:

• – 268 μg vitamine A, of 34% van de ADH*
• 108 μg vitamine K, of 144% van de ADH
• 122 mg calcium, of 15% van de ADH

(daar worden nog andere voedingsstoffen aan toegevoegd, onder meer vezels en eiwitten)

(*) ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) van een voedingsstof die dagelijks aan een volwassene wordt aanbevolen, vastgelegd door de Europese Unie.

Uitzonderlijke nutritionele kwaliteiten !

Super foods: een natuurlijk extract van gezondheid
Super foods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vetzuren (omega 3-6-9), vezels, antioxidanten, enz. Dankzij deze rijkdom aan voedingsstoffen kunnen super foods bijdragen aan de verbetering van ons metabolisme en voor meer vitaliteit zorgen, versterken ze ons natuurlijk afweersysteem en gaan ze vrije radicalen tegen, zoals onder meer veroudering. Kortom, super foods zorgen ervoor dat ons organisme beter gaat functioneren, en dit al naargelang de voedingsstoffen die ze bevatten.

eye

Vitamine A:
voor gezichtsvermogen en huid (*)

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer alsook tot de instandhouding van normale slijmvliezen, huid en gezichtsvermogen. Ze draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en speelt een rol in het celspecialisatieproces.

bot

Vitamine K:
voor botten en bloedstolling (*)

Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstelling en de instandhouding van normale botten.

tooth

Calcium:
voor botten en tanden (*)

Calcium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en tot een normale bloedstolling, werking van de spieren en neurotransmissie. Calcium draagt ook bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen, speelt een rol in het proces van celdeling en –specialisatie, en is nodig voor de instandhouding van normale botten en tanden.

Hoe van Kale genieten?

Jonge scheuten boerenkool van Florette: een heerlijke smaak en oneindig veel inspiratie!

Gezond eten, akkoord, maar het moet ook lekker zijn. Met de boerenkool van Florette is ‘gezond eten’ lang geen opoffering meer, integendeel! De blaadjes boerenkool hebben een licht peperige smaak die aan rucola doet denken, maar dan iets zachter, en zijn perfect om rauw te eten, in salades of in smoothies. Maar ze zijn ook heerlijk bij warme gerechten of in soepen. Aarzel niet om te variëren: boerenkool van Florette combineert met tal van ingrediënten, zonder dat de smaak ervan op de achtergrond komt te staan.

Ondek onze 3 gezonde en smakelijke receptideeën

recept1

Salade van rauwe jonge scheuten boerenkool van Florette

Smoothie als ontbijt met jonge scheuten boerenkool van Florette

Risotto met jonge scheuten boerenkool van Florette en muskaatpompoen

Jonge scheuten van boerenkool van Florette

 

Florette lanceert twee versies, in kant-en-klare zakjes: “Kale jonge scheuten”, de meest zachte en jonge boerenkool, samengesteld uit jonge slablaadjes met een verrukkelijke en fijne smaak, en “Kale mix”, een mix van jonge scheuten boerenkool, spinazie en fijne wortel gesneden in julienne.

kale

Jonge Scheuten van boerenkool

Ontdek ons evenement
op onze blog

Kinilaw

03-10-2017
Nu je de Poké Bowl al van binnen en van buiten kent, laten wij je kennis maken met een ander topgerechtje, Kinilaw! Heerlijk frisse vis met een knapperige groentetoets. Ideaal om de warme zomerdagen mee te bestrijden!

Lees meer

Tijd om te grillen!

27-07-2018
Het is zomer, de zon schijnt en jouw gasten staan op het punt om aan te komen. Omdat de zon van de partij is, heb je besloten om te barbecueën. Alles lijkt vlot te verlopen, maar je bent één klein detail vergeten: enkele van jouw gasten zijn vegetarisch. Bij Florette hebben we daar de perfecte oplossing voor: waarom ga je niet voor een 100% vegetarische barbecue? We geven jou enkele tips mee zodat iedereen kan smullen van jouw zomerse gerechten.

Lees meer

Mini-Groenten pizza’s

21-06-2018
Zin in vakantie ? Reizen ? Bij Florette nodigen we je uit voor een bordje Italiaans. En geef nu zelf toe, er gaat niets boven een echte Italiaanse pizza. Deze keer gaan we hem wel heruitvinden. Maak vandaag kennis met de minipizza’s van Florette.

Lees meer

Carpaccio van Groenten

23-05-2018
De zomer komt eraan met al zijn geuren en kleuren. Het is weer tijd om te genieten van lichte gerechten. Laten we van deze dagen genieten met een Italiaans gerecht dat 68 jaar geleden werd geïntroduceerd: de carpaccio.

Lees meer

Salades met een zoete toets

13-04-2018
Laat je inspireren door exotische combinaties: het is tijd om de zomer weer binnen te laten!

Lees meer

De taco salad: van taco tot Mexicaanse salade!

22-03-2018
Bij Florette zijn we graag mee met de laatste trends en daarom stellen we je vandaag voor aan de taco salad!

Lees meer