logo

Kale, de superfood bij uitstek

Een trend zijn de ‘super foods’, voedingsproducten die van nature rijk zijn aan vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en andere antioxidanten. Dat is ook zo bij Kale, een reeks fijngesneden boerenkool met uitzonderlijke kwaliteiten, rijk aan vitamine A en K, en bron van calcium.

De blaadjes van boerenkool hebben een licht peperige smaak die aan rucola doet denken, maar dan zachter.

Jonge scheuten van boerenkool van Florette : rijk aan vitamine A en K, en bron van calcium

 

Een portie (45 gram) Jonge Scheuten boerenkool van Florette bevat:

• – 268 μg vitamine A, of 34% van de ADH*
• 108 μg vitamine K, of 144% van de ADH
• 122 mg calcium, of 15% van de ADH

(daar worden nog andere voedingsstoffen aan toegevoegd, onder meer vezels en eiwitten)

(*) ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) van een voedingsstof die dagelijks aan een volwassene wordt aanbevolen, vastgelegd door de Europese Unie.

Uitzonderlijke nutritionele kwaliteiten !

Super foods: een natuurlijk extract van gezondheid
Super foods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vetzuren (omega 3-6-9), vezels, antioxidanten, enz. Dankzij deze rijkdom aan voedingsstoffen kunnen super foods bijdragen aan de verbetering van ons metabolisme en voor meer vitaliteit zorgen, versterken ze ons natuurlijk afweersysteem en gaan ze vrije radicalen tegen, zoals onder meer veroudering. Kortom, super foods zorgen ervoor dat ons organisme beter gaat functioneren, en dit al naargelang de voedingsstoffen die ze bevatten.

eye

Vitamine A:
voor gezichtsvermogen en huid (*)

Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer alsook tot de instandhouding van normale slijmvliezen, huid en gezichtsvermogen. Ze draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en speelt een rol in het celspecialisatieproces.

bot

Vitamine K:
voor botten en bloedstolling (*)

Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstelling en de instandhouding van normale botten.

tooth

Calcium:
voor botten en tanden (*)

Calcium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en tot een normale bloedstolling, werking van de spieren en neurotransmissie. Calcium draagt ook bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen, speelt een rol in het proces van celdeling en –specialisatie, en is nodig voor de instandhouding van normale botten en tanden.

Hoe van Kale genieten?

Jonge scheuten boerenkool van Florette: een heerlijke smaak en oneindig veel inspiratie!

Gezond eten, akkoord, maar het moet ook lekker zijn. Met de boerenkool van Florette is ‘gezond eten’ lang geen opoffering meer, integendeel! De blaadjes boerenkool hebben een licht peperige smaak die aan rucola doet denken, maar dan iets zachter, en zijn perfect om rauw te eten, in salades of in smoothies. Maar ze zijn ook heerlijk bij warme gerechten of in soepen. Aarzel niet om te variëren: boerenkool van Florette combineert met tal van ingrediënten, zonder dat de smaak ervan op de achtergrond komt te staan.

Ondek onze 3 gezonde en smakelijke receptideeën

recept1

Salade van rauwe jonge scheuten boerenkool van Florette

Smoothie als ontbijt met jonge scheuten boerenkool van Florette

Risotto met jonge scheuten boerenkool van Florette en muskaatpompoen

Jonge scheuten van boerenkool van Florette

 

Florette lanceert twee versies, in kant-en-klare zakjes: “Kale jonge scheuten”, de meest zachte en jonge boerenkool, samengesteld uit jonge slablaadjes met een verrukkelijke en fijne smaak, en “Kale mix”, een mix van jonge scheuten boerenkool, spinazie en fijne wortel gesneden in julienne.

kale

Jonge Scheuten van boerenkool

Ontdek ons evenement
op onze blog

Moringa: een buitengewoon superfood

22-02-2017
Bekijk onze nieuwste blogpost en maak kennis met het nieuwste superfood: Moringa. In je slaatje, in je smoothie... reden genoeg om het zelf uit te proberen.

Lees meer

Kombucha, de nieuwste drank van het moment

15-02-2017
Kombucha, (Russisch voor ‘theealg’) is de hipste detoxdrank van het moment. Maar waar smaakt het naar en wat zijn voordelen? Wij bij Florette zochten het voor je uit!

Lees meer

Zo vervang je vlees

08-02-2017
Vlees volledig van je menu schrappen of eens veggie eten, topidee! Maar wat kan je zoal gebruiken om vlees te vervangen? Er zijn heel wat verschillende opties en wij bij Florette helpen je graag een handje. Wij zochten enkele gezonde alternatieven voor vlees waar je zo mee aan de slag kan.

Lees meer

4 healthy lunchspots in Brussel

31-01-2017
Gezond lunchen in onze hoofdstad? Het is niet zo moeilijk als je denkt… De hippe lunchspots zijn helemaal mee met de superfood- en eco-trends. Florette neemt je mee naar 4 adressen in onze hoofdstad waar je zonder schuldgevoel kan genieten.

Lees meer

Nuts voor coconuts

27-01-2017
Kokosnoot staat in het foodtrendlijstje voor 2017. Misschien gebruik jij al kokosolie in de keuken? Maar welk effect heeft kokosnoot op je gezondheid, je huid en haar? Want kokosnoot kan je niet alleen eten maar ook in cosmetica verwerken.

Lees meer