logo
4 Personen
Time 45 minuten

INGREDIENTEN

  • 1 Trio rucola, wortelent, yellow chard
  • 8 scampi's
  • eiwit
  • Peper en zout
  • 4 takjes met 3 troskerstomaatjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 4 parmezaankrullen
  • 1/2 zakje Florette pesto
  • Voor de Florette pesto: 1/2 zakje Trio van Florette
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje look
  • 30 g pijnboompitten, lichtjes aangekleurd in een antikleefpan
  • 40 g parmezaanse kaas, in stukken
  • Peper en zout naar smaak
  • Voor de risotto: 1 koffiekop risottorijst
  • 2 koffiekoppen groentenbouillon
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geplet

Risotto met Florette pesto, scampibrochetje en ovengebakken kerstomaatjes

Snel en lekker

Bereiding

Voor de Florette pesto:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix op volle kracht tot een gladde pesto.

Voor de risotto:
Zet een ruime kookpot met een scheutje olijfolie op matig vuur. Stoof hierin al roerend het sjalotje en de look aan. Laat niet kleuren!
Schep vervolgens de risotto-rijst in de kookpot. Voeg een dubbele hoeveelheid groentenbouillon toe.
Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuurtje. Roer niet!
Controleer regelmatig de pot met rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd (dit duurt ca. 20 minuten), voeg je de Florette pesto toe en roer je alles een keertje om.

Voor de tomaatjes:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Neem een vuurvast ovenschaaltje en leg er de kerstomaatjes in.
Giet er een scheutje olijfolie en balsamicoazijn over. Kruid met wat grof zeezout en peper van de molen.
Zet de schaal met tomaatjes in de oven en laat ze daarin 20 minuten garen.

Voor het scampibrochetje:
Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Haal ze achtereenvolgens door het losgeslagen eiwit en door de panko en fruit ze goudbruin in de friteuse op 180° C.
Steek ze op prikkers.

Afwerking

Schik de risotto op het bord. Gebruik hiervoor bij voorkeur een serveerring waarin je de risotto goed aandrukt. Leg er een takjes kerstomaatjes en een spiesje met scampi’s op.
Werk af met een handje Florette Trio en een krul Parmezaanse kaas.