logo
4 Personen
Time 20 minuten

INGREDIENTEN

  • 1 zakje Trio rucola wortelen Florette
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 3 à 4 cm gember, heel fijngesneden
  • 1 stengel citroengras, doormidden gesneden
  • 1 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 200 g champignons, in 4 gesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 600 ml water
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 4 radijzen, in schijfjes gesneden
  • 200 g garnalen
  • Olijfolie

Tom Yam Florette

Snel en lekker

Bereiding

Neem een ruime pot en doe daar een bodempje olijfolie in. Zet op een middelhoog vuur en van zodra de olijfolie goed warm is, roerbak je hier knoflook, gember, citroengras en chilipeper in. Voeg een eetlepel rode currypasta toe en roer goed door.

Doe hier de stukjes champignons bij. Voeg indien nodig gerust nog wat olijfolie toe want de champignons zuigt de olie op als een spons.

 

Van zodra de champignons mooi aangestoofd zijn, voeg je sojasaus, vissaus en limoensap toe. Roer goed door en voeg het water erbij.

Breng dit aan de kook. Van zodra het kookpunt wordt bereikt, zet je het vuur terug iets zachter. Laat dit zo 10 minuten zachtjes pruttelen.

 

Neem ondertussen de borden klaar en vul deze rijkelijk met het Trio van Florette. Giet hierover de hete soep van zodra deze klaar is. Verwijder wel de stokjes citroengras Garneer met fijngesneden lente-uitjes, radijzen en garnalen.

 

Smakelijk!