logo

Onze geschiedenis

2009

Verschijning van zip versheid

Zip mogelijk om de versheid en knapperige salades Florette langer te bewaren.

2004

Opening nieuwe vestiging in Cambrai

Een vijfde vestiging geopend in Cambrai in de regio Nord-Pas de Calais. Dit huis is gelegen nabij de Belgische grens en serveert Noord-Frankrijk, België, Duitsland en Nederland.

1991

Opstart van de export naar Benelux.

Florette Bénélux heeft meer dan 20 jaar ervaring.

1987

Ontstaan van het merk Florette

Voor de naam werden de oprichters geïnspireerd door de franse film "Jean de Florette". Dit jaar wordt de site van Lessay (50) geopend.

1984

Toetreding tot Normandische coöperatie

Dit zijn een groep van 200 landbouwers die deel uitmaken van de coöperatie en samen SOLECO vormen.

1982

Oprichting Normandische familiale structuur

De pionier Emile Ryckeboer uit Geffosses in La Manche (50) start het familiale bedrijf SARL RYCKEBOER, dat gebruiksklare verse groenten levert.

AGRIAL, STEVIGE COÖPERATIEVE ROOTS…

Agrial is de oprichter van het merk Florette. Agrial is een Franse landbouwcoöperatie voor polycultuur en veeteelt en is uitgegroeid tot een internationale landbouw- en voedingsgroep. Agrial is een veelzijdige speler in de sectoren van dierlijke en plantaardige productie, zoals melk, groenten, appelen en dranken, gevogelte en vlees. De groep is actief over de hele keten van de landbouw- en voedingsproductie, en levert producten van het veld tot op het bord. De Normandische groep Agrial is met haar merken Florette en Priméale aa

nwezig in Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Duitsland, Zwitserland en Italië. Agrial bedient ook de Verenigde Staten met haar afdeling dranken. Vandaag behoort Agrial tot de top 20 van de Europese coöperaties en tot de top 100 van de coöperaties wereldwijd. De groep Agrial steunt op sterke coöperatieve waarden als duurzaamheid, nabijheid en solidariteit. Ze verenigt meer dan 10 000 aangesloten landbouwers, heeft 11 000 werknemers in 10 landen en telt 16 landbouw- en voedingsmerken over de hele wereld.

Onze kwaliteit

Florette eist het beste van salade.

Onze boeren en velden

Producenten engageren zich ertoe een onberispelijke kwaliteit te leveren.

Duurzame landbouw

Duurzame landbouw zorgt voor onze salades en rauwe groenten.