logo

Frisse zomersalade

4 Personen
Duur: 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Veldsla van Florette (125 g)
  • 1 zakje Bieslook van Florette
  • 2 kippenwitten
  • 8 garnalen
  • 1 avocado, 1 pompelmoes, 2 limoenen
  • 2 soeplepels sesamolie
  • 6 soeplepels sojasaus
  • 1 soeplepel honing
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Frisse zomersalade

Snel en lekker

Bereiding

Meng het sap van een limoen met de honing, de sesamolie, de sojasaus en de peper. Prik enkele gaatjes in de kip met een vork, voeg deze rauw toe en laat 4 uur marineren in een koele ruimte.

Pel de pompelmoes en verwijder alle witte vliesjes. Bewaar koel. Pel de avocado en snijd hem in blokjes,  besprenkel lichtjes met limoensap en bewaar koel.

Bak de kip net voor het opdienen goudbruin in 1 lepel olijfolie en snijd in stukjes. Meng de veldsla, de pompelmoes, de avocado en de fijngeknipte bieslook. Voeg 2 soeplepels olijfolie toe, zout en peper. Serveer in individuele ovenschaaltjes, de kip en de garnalen bovenop de salade.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Slaatje van eend en vijgen

Bonte sla