logo

Bonte sla

4 Personen
Duur: 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 350 g Jonge Bladsla van Florette
  • 2 kippenwitten
  • 20 olijven (zwarte en groene)
  • 3 harde in tweeën gesneden eieren
  • ½ paprika rode en groene
  • 1 klein blik mais
  • 4 soeplepels olijfolie en 3 soeplepels witte balsamicoazijn
  • Zout en peper

Bonte sla

de kleuren op uw tafel

Bereiding

Snijd de kip in stukken en marineer 2 uur lang in het citroensap in de koelkast. Bak goudbruin in de pan met wat olijfolie. Laat afkoelen.

Spoel de mais en laat uitlekken. Was de tomaten en snijd ze in kwartjes. Reinig elke 1/2 paprika, verwijder de pitten en de witte vliezen, snijd in tweeën en snijd in fijne reepjes. Spoel en droog de sla.

Dresseer de borden te beginnen met de Jonge Bladsla. Verdeel vervolgens de andere ingrediënten (kip,  paprika, olijven, tomaten, mais, hardgekookt ei), voeg de vinaigrette toe (olie, azijn, zout en peper) en dien op.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Slaatje van eend en vijgen