logo

Charlotten in een kruidenslaatje

4 Personen
Duur: 55 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Kropsla met Fijne Kruiden van Florette (200 g)
  • 1 zakje Jonge Slablaadjes van Spinazie van Florette (100 g)
  • 6 tot 8 aardappelen met vast vlees van het type Charlotte
  • 1 takje venkel (of dille)
  • 1 lepel sherryazijn
  • Grof zout
  • 2 fijngehakte nieuwe uitjes
  • 1 handvol radijsjes in fijne schijfje
  • Voor de vinaigrette : 1 soeplepel mosterd
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel sherryazijn
  • Zout en peper

Charlotten in een kruidenslaatje

Snel en lekker

Bereiding

Maak de aardappelen schoon en kook hen met de venkel in gezouten water. Laat hen uitlekken, pel hen en snijd hen in dikke repen. Klop de ingrediënten van de vinaigrette en verdeel over de aardappelen. Meng en zet apart.

Breng de jonge spinaziescheuten en de sla samen en besprenkel vervolgens met de sherryazijn en het grof zout. Plaats de aardappelen in het midden en bestrooi met radijs- en uischijfjes.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Slaatje champignons

Tagliata van rund en Florette

Slapuree