logo

Fijnproeverssalade met warme geitenkaas en confituur

4 Personen
Duur: 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zak mesclun
  • 4 sneden Franse geitenkaasrol met de korst
  • 8 eetlepels bruine suiker
  • gehakte noten
  • rozijnen
  • 8 heel fijne sneetjes stokbrood
  • 4 eetlepels frambozen- of blauwe bosbessenconfituur
  • extra vierge olijfolie
  • balsamicoazijn

Fijnproeverssalade met warme geitenkaas en confituur

Snel en lekker

Bereiding

1. Snij de geitenkaas in schijfjes en zet hem in de diepvriezer (15 min.).
2. Bereid de vinaigrette door in een kommetje de confituur, de aijn en olijfolie te mengen.
3. Doe de slablaadjes in een kom.
4. Verhit in een pan met antiaanbaklaag een koffielepel olijfolie. Bestrooi elke schijf geitenkaas met de bruine suiker en bak een minuut aan elke zijde in de pan totdat ze bruin wordt, maar zonder te verbranden.
5. Leg op elk bord een snede geitenkaas. Garneer met de noten en rozijnen.
6. Leg twee sneden geroosterd stokbrood op elk bord.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Foie gras mi-cuit met citrusvr...

Mousse van geitenkaas en rucol...

Millefeuille van tonijn