logo

Fijnproeverssalade van inktvis met aardappelen

2 Personen
Duur: 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Herfstmengeling Florette
  • 2 inktvissen
  • twee dikke aardappelen om te koken
  • extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels paprika
  • 1 eetlepel jerezazijn
  • 1 ui
  • sherry-azijn

Fijnproeverssalade van inktvis met aardappelen

Snel en lekker

Bereiding

1. Breng in een kookpan gezouten water aan de kook en kook daarin de geschilde aardappelen. Giet ze af en koel ze af onder koud water.
2. Als de aardappelen afgekoeld zijn, snij ze in heel fijne schijfjes.
3. Snij de inktvis in fijne schijfjes.
4. Met de paprika met vijf eetlepels olijfolie.
5. Verhit in een pan een scheutje olijfolie. Bak daarin de schijfjes inktvis goudbruin. Doe de paprika erbij, meng en neem van het vuur. Zet twee eetlepels van de mengeling opzij.
6. Maak een vinaigrette met de jerezazijn en de olijfolie.
7. Snij de ui in fijne schijfjes en zet opzij.
8. Schik in een schotel de op smaak gebrachte slablaadjes. Leg daarop een laag aardappel, een laag ui, een laag inktvis, een koffielepel paprikaolie. Herhaal deze bewerkingen.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Gebakken sint-jakobsnoten op e...

Lauwe zeebarbeelsalade met blo...

Wraps van gerookte zalm