logo

Foie gras mi-cuit met citrusvruchten en tomatensaus

4 Personen
Duur: 35 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Wintermengeling Florette
  • 900 g foie gras
  • 2 pompelmoes
  • 2 sinaasappel
  • 2 mandarines
  • 200 g tomatenconfituur
  • zout
  • een half stokbrood
  • 6 noten

Foie gras mi-cuit met citrusvruchten en tomatensaus

Snel en lekker

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150 °.
2. Snij het stokbrood in sneden.
3. Rooster de sneden in de oven. Haal ze eruit en zet opzij.
4. Breng het water aan de kook in een kookpan, zet dan het vuur op matig en doe er de tomatenconfituur in.
5. Haal van het vuur als het ingekookt is en laat afkoelen.
6. Schil de citrusvruchten en snij ze in fijne schijfjes.
7. Plet de noten.
8. Schik de salade op een schotel.
9. Leg twee stukken geroosterd stokbrood op de slablaadjes
10. Snij de foie gras in sneetjes en leg op het stokbrood.
11. Leg in het midden drie schijfjes van elke vrucht. Bestrooi met geplette noten.
12. Doe zout op de foie gras.
13. Garneer met de tomatensaus.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Gemengde sla met tomaten,vijge...

Gekonfijte tomaten en parmezaa...

Terrine van geitenkaas met ruc...