°c
0
195

Gebakken Sint-Jakobsnoten op een bedje van veldsla

Dieet

Budget

€€€

Bereidingstijd

20 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 sint-jakobsnoten
  • 120 g Veldsla van Florette
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 soeplepels witte wijn
  • 2 soeplepels olijfolie en 1 soeplepel hazelnootolie
  • 1 spriet fijngesneden dille
  • 4 draaien van de pepermolen met 5 verschillende soorten peperbollen
  • Zout

Bereiding

  • Spoel de veldsla, laat uitlekken en zet apart. Bereid de saus voor: klop de 2 oliën, de mengeling van 5 peper-soorten en het zout. Voeg de fijngesneden sjalot toe en zet apart.
  • Kruid de sint-jakobsnoten met het citroensap, 2 draaien van de pepermolen met 5 verschillende pepersoorten en zout. Bak hen 2 minuten lang in warme boter op een matig vuur. Verzacht het vuur, voeg de witte wijn toe en wacht nog 1 minuut. Haal ze van het vuur en snijd ze in fijne plakjes.
  • Meng de veldsla  met de saus en verspreid over de borden, voeg de sneetjes sint-jakobsnoten toe en dien onmiddellijk op.