logo

Jonge zomerbladsla, mozzarella, komkommer en geroosterde pijnboompitten

4 Personen
Duur: 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje jonge zomerbladsla
  • 100 g mozzarella
  • 1 kleine komkommer
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 takje basilicum
  • voor de vinaigrette:
  • het sap en wat schillen van een sinaasappel
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • zout en peper

Jonge zomerbladsla, mozzarella, komkommer en geroosterde pijnboompitten

Snel en lekker

Bereiding

Schil de komkommer en snij hem in schijfjes of staafjes.

Rooster de pijnboompitten gedurende 5 minuten op zacht vuur in een bakpan zonder vetstof.

Maak de vinaigrette klaar: meng de mosterd met het sinaasappelsap, de olie en de sinaasschil.

Snij de mozzarella in blokjes of bolletjes.

Meng in een slakom de jonge zomerbladsla met de geroosterde pijnboompitten, de staafjes komkommer en de mozzarella.

Breng bij het opdienen op smaak met de vinaigrette. Kruid naar smaak af met zout en peper.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Bonte sla

Frisse zomersalade

Lentesalade met wortelen en ra...