logo

Laab kai florette (Salade van kippengehakt met koriander)

4 Personen
Duur: 58 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Florette salade
  • 1 bot jonge uitjes
  • 100 g sjalot
  • 1 radicchio (salade van Treviso)
  • 1 boeket koriander
  • 600g kippengehakt
  • 50g Thaise kleefrijst
  • 4 limoenen
  • 1 schrijf rietsuiker
  • 1 koffielepel witte peperbollen
  • 2 soeplepel plantaardige olie
  • 2 stengels citroengras
  • 5 blaadjes van Kaffir limoen
  • 1 soeplepel vissaus (nam pla)
  • 2 soeplepel arachideolie
  • 2 koffielepels pili-pili
  • 200g Thaise rijst

Laab kai florette (Salade van kippengehakt met koriander)

Snel en lekker

Bereiding

Kook de Thaise rijst in een rijstkoker.

Hak de groenten en de kruiden fijn:

De jonge uitjes in fijne ringetjes zonder het groen te gebruiken en de sjalotten in fijne ringetjes. Hak de munt, de koriander en de Florette salade fijn met een mes. Houd al deze ingrediënten apart.

Hak de bergamotblaadjes fijn en snij het citroengras in fijne repen. Bak de rijst in een wok of braadpan met de bergamotblaadjes en het citroengras zonder vetstof. De rijst moet een licht bruin kleurtje krijgen. Wanneer de rijst afgekoeld is, maal je dit fijn tot poeder in een blender om de textuur van paneermeel te krijgen.
Pers de limoenen en hak de rietsuiker. Houd deze ingrediënten voor later in de bereiding.
Bak het kippengehakt op een hoog vuur in een braadpan met hete plantaardige olie. Leg het kippengehakt in een schaal, kruid en voeg beetje bij beetje de vissaus en limoensap toe. Voeg een beetje rietsuiker toe.

Voeg vervolgens de kruiden en de groenten toe. Houd enkele blaadjes koriander en jonge uitjes voor decoratie.

Meng en breng op smaak naar believen met limoensap en vissaus.

Voeg de gemalen gebakken rijst toe en geleidelijk een beetje pili-pili naar smaak. In de koelkast zetten voor het opdienen.

 

Dresseer in de salade van Treviso met de Thaise rijst.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Smoothie van appel, peer, Flor...