logo

Lauwe zeebarbeelsalade met blokjes citrusvruchten

4 Personen
Duur: 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 Duo Veldsla en Rucola van Florette (100 g)
  • 1 zakje Bieslook van Florette
  • 12 zeebarbeelfiets
  • sinaasappel
  • 1 citroen
  • ½ pompelmoes
  • 100 g peulen
  • 10 cl balsamicoazijn
  • 20 cl olijfolie
  • Zout en peper

Lauwe zeebarbeelsalade met blokjes citrusvruchten

Snel en lekker

Bereiding

Pel de citrusvruchten. Snijd de beste stukjes in kleine blokjes en vang al het sap op. Haal ook al het sap uit de witte vliesjes van de citrusvruchten. Giet dit sap in een mengkom met de azijn, de olijfolie, het zout en de peper en meng goed.

Verwijder de steel van de peulen en kook hen 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en houd warm. Versier de borden met een bedje sla, de blokjes citrusvruchten en de fijngehakte uien. Bak de zeebarbeelfiets 5 minuten in een antiaanbakpan aan de huidkant. Verdeel hen over de borden. Voeg de peulen toe. Overgiet met de citrussapvinaigrette en bestrooi met fijn gesneden bieslook.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Gebakken sint-jakobsnoten op e...