logo

Mexicaanse kippensalade met gebakken ui

4 Personen
Duur: 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zak Lentemengeling salade Florette
  • 6 maïstortilla's
  • een hele kippenborst, gefileerd
  • 2 tomaten
  • 6 eetlepels gefrituurde ui
  • 6 eetlepels mengeling van drie geraspte kazen voor salade of pasta
  • extra vierge olijfolie
  • eieren
  • meel voor deegwaren
  • paneermeel
  • 4 koffielepels paprika
  • 4 koffielepels lookpoeder
  • 2 koffielepels cayennepeper
  • zout en peper
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing- en Modenasaus
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes

Mexicaanse kippensalade met gebakken ui

Bereiding

1. Frituur in een diepe kookpan met hete olie een voor een de maïstortilla’s. Als ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en laat uitlekken. Leg apart.
2. Meng de specerijen met de bloem en zet apart.
3. Doe zout en peper op de kippenfliets en trek ze in reepjes. Haal ze door de kruidenbloem, het geklopte ei en het paneermeel.
4. Bak in een pan met hete olie de kip goudbruin. Laat uitlekken en zet opzij .
5. Meng de mayonaise, de Modenacrème en de mosterd. Kruid de gemengde salade.
6. Schik op elke tortilla een bedje van gemengde salade Florette, gehakte tomaten en de kippenreepjes.
7. Bestrooi met kaas en gebakken ui.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Wrap met rundvlees

Salade van de Griekse eilanden...

Braziliaanse Salade