logo

Millefeuille van tonijn

4 Personen
Duur: 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 50 g Rucola van Florette
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 bokaal in olie zongedroogde tomaten
  • 1 avocado en 1 limoen
  • 4 cm verse gember en 1 handje grof gemalen hazelnoten
  • 2 soeplepels van elk (sojasaus, balsamicoazijn, olijfolie)
  • 1 soeplepel olie van gegrilde sesamzaadjes
  • Peper

Millefeuille van tonijn

Snel en lekker

Bereiding

Versnijd de tonijn in kleine blokjes. Schil en rasp de gember. Meng deze twee ingrediënten met de hazelnoten, de sojasaus, de azijn, de 2 oliën. Voeg peper toe, bedek met vershoudfolie en bewaar 2 uur koel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bakpapier eronder zitten en spreid uit. Snijd 12 schijfjes bladerdeeg uit. Doorprik ze met een vork, verwijder het overtollige deeg en plaats op een ovenplaat. Plaats onderin de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Laat afkoelen uit de oven.

Versnijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes. Verdeel de avocado in fijne staafjes en besprenkel met citroensap. Bedek de 2 recipiënten met vershoudfolie en bewaar koel. Plaats 6 keukenringen (lichtjes ingeolied met een penseel) op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bedek met een laagje tomaten, avocado en werk af met een niveau tonijn. Duw het geheel zachtjes aan. Plaats een schijfje bladerdeeg in het midden van elk bord. Plaats hierop de vulling en sluit de millefeuille met een tweede schijf af. Bedek met geoliede en gezouten rucola. Geniet ervan!

andere eenvoudig te realiseren recepten

Boterham en sla