logo

Tagliata van rund en Florette

4 Personen
Duur: 69 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 Trio rucola wortelent, jonge slabladjess van gele snijbiet
  • 600g « dikbil » steak in een stuk
  • 10cl olijfolie
  • 2 soeplepel rode wijnazijn
  • 2 teentjes look
  • 1 zakje Florette salade
  • 1/2 boeket koriander
  • ½ bot jonge uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 300g Ratte aardappelen
  • Zwarte peper uit de molen
  • Zout
  • Scarpaccia : 8 soeplepels bloem
  • 25cl tas melk en water
  • 25cl tas melk en water
  • 1 teentje look
  • ½ zakje Florette salade
  • Zout en peper

Tagliata van rund en Florette

Snel en lekker

Bereiding

Kruid de steak met peper en zout.

 

Ontblader de koriander, pel en ontkiem de 2 teentjes look, snij en ontpit de rode chilipeper. Snij de jonge uitjes in fijne ringetjes. Rasp de Parmezaan.

 

Scarpaccia:

Klop de eieren los in een kom en voeg de bloem toe. Voeg de melk en water toe en vervolgens de Parmezaan. Tot slot de look en de salade, kruid met peper en zout.

 

Giet het mengsel in een siliconevorm en bak 15-20 minuutjes in een oven op 180°C tot de scapaccia mooi goudbruin gebakken is.

 

Chimichurri saus:

Gooi de Florette salade, de koriander, rode chilipeper en look in een blender. Mix en voeg erna de olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout, komijn en jonge uitjes toe. Mix opnieuw en laat rusten.

 

Aardappelen met look:

Kook de Ratte aardappelen in hun schil in gezouten water. Laat ondertussen een teentje look in wat olijfolie trekken. Giet de aardappelen af, leg ze terug in de kookpot en begiet ze met de olijfolie look.

 

Tagliata:

Verhit de braadpan, voeg olijfolie toe en schroei het vlees langs beide kanten. Laat het vlees enkele minuten rusten en plaats vervolgens het vlees 4 minuutjes in een voorverwarmde oven. Laat het vlees erna rusten.

 

Serveer het vlees in dunne plakjes met de saus, de aardappelen en de scapaccia.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Wrap met rundvlees

Smoothie van appel, peer, Flor...

Laab kai florette (Salade van ...