logo

Terrine van geitenkaas met rucola

4 Personen
Duur: 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zakje Rucola van Florette (80 g)
  • 1 voorgesneden volkorenbrood
  • 1 stronkje geitenkaas zonder korst van 400 g
  • 50 g gepelde pompoenpitten, gepelde zonnebloempitten en jonge noten
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • Zout en peper

Terrine van geitenkaas met rucola

Snel en lekker

Bereiding

Laat de fijngehakte sjalotten met wat olijfolie slinken in een kleine kookpan. Voeg de rucolablaadjes toe en laat 2 tot 3 minuten bakken. Laat afkoelen en pureer. Gril de pitten en jonge noten droog in een pan en blijf roeren. Vermaal ze. Druk de kaas plat en voeg de gegrilde pitten erbij.

Bekleed de binnenkant van een rechthoekige bakvorm met huishoudfolie en laat deze gerust boven de randen uitkomen. Plaats op de bodem een laag brood, uitgesneden op de afmeting van de bakvorm. Bestrijk deze met de rucolapuree en versier vervolgens met de kaasbereiding. Verdeel gelijkmatig en druk stevig aan. Herhaal dit enkele malen en eindig met een laagje brood.

Vouw de randen van de folie om over de terrine. Plaats er een plankje met een gewicht bovenop en bewaar 12 uur op koele temperatuur. Haal het geheel uit de vorm en snijd in dikke sneden. Dien op.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Andijviemousse

Rucola, schelpjespasta en ble...

Mousse van geitenkaas en rucol...