logo

Vierseizoenensalade

4 Personen
Duur: 25 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 1 ijsbergsla Florette
  • 1 zak geraspte wortelen Florette
  • 3 tomaten
  • 2 aardappelen
  • 2 blikjes tonijn
  • 3 hardgekookte eieren
  • 12 ontpitte groene olijven
  • extra vierge olijfolie
  • jerezazijn
  • zout en peper

Vierseizoenensalade

Snel en lekker

Bereiding

1. Kook de aardappelen in gezouten water. Koel ze af in ijswater. Snij ze in fijne schijfjes en zet ze opzij.
2. Snij de tomaten in heel fijne schijfjes en zet ze opzij.
3. Pel de eieren en snij ze in zo fijn mogelijke schijfjes.
4. Laat de tonijn uitlekken.
5. Leg in een ondiepe schotel een bedje van ijsbergsla, Leg daarop een laag aardapelen, tomaat, wortel, ei en herhaal dit
6. Breng op smaak door er wat olijfolie en jerezazijn over te gieten.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Bonte sla

Regenboogsalade

Frisse zomersalade