logo

Wortelgebak (Carrot cake)

6 Personen
Duur: 190 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 g geraspte wortelen
  • 120 g suiker
  • 2 eieren
  • 60 g geplette gepelde noten
  • 125 g gesmolten boter
  • 200 g bloem
  • 1 zakje chemische gist
  • 1/2 koffielepel kaneel

Wortelgebak (Carrot cake)

Snel en lekker

Bereiding

Bereiding van het recept:
Verwarm de oven voor op thermostaat 5 (150°C).

Klop in een slakom de eieren met de suiker.

Als het mengsel wit en schuimig wordt, beetje bij beetje de bloem en de gesmolten boter toevoegen terwijl u blijft roeren. Doe er vervolgens de kaneel, de gist en tot slot de geraspte wortel en de geplette noten bij.

Meng goed en giet in een beboterde cakevorm.

Laat een uur bakken en controleer regelmatig de bakgraad.

Laat lauw worden en haal uit de vorm.

andere eenvoudig te realiseren recepten

Dessertsla (granaatappel en an...

Salade ‘gourmande’ met aa...

Salade “granaatappelhart...