logo

Waarom salade goed voor je is?

Overheidsinstanties over de hele wereld adviseren om regelmatige groenten te consumeren. De FAO (Food Agricultural Organization) en de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie) raden bijvoorbeeld aan om ten minste 400 g groenten per dag te consumeren. Groenten bevatten namelijk tal van voedingsstoffen en vereisen een geringe energieaanvoer. Groeten bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen die je lichaam preventief kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten, tegen sommige kankers of tegen gewichtsproblemen of diabetes (bron: Inpes).

Toch ligt de consumptie ervan vandaag onder de gezondheidsaanbevelingen, vooral bij jongvolwassenen (18-29 jaar) (Bron Studie ENNS 2006). Deze trend stellen we ook vast in onze Europese buurlanden (Bron Gecompileerde data EFSA 2010).

Hoe meer bewerkingen een product ondergaat, des te meer het van zijn oorspronkelijke kwaliteiten verliest!

Verse gebruiksklare groenten zijn het interessantst wanneer ze koel worden bewaard en snel worden gegeten.

Groenten zijn de enige levensmiddelen waarop geen verbruikslimiet wordt gezet. U kan er dus onbeperkt van genieten!

Als ik groenten in mijn voeding wil opnemen, voor welke vorm moet ik dan kiezen?

Vandaag zijn groenten in
talrijke vormen verkrijgbaar:

• verse groenten • diepvriesgroenten • groenten in blik • bereide groenten

Volgens de voorschriften zijn er geen additieven of conserveringsmiddelen toegevoegd. Het enige ingrediënt in onze voorverpakte salades is verse salade! Om samen te vatten, Florette producten zijn verse groenten, door een gekwalificeerd team samengesteld en klaar voor consumptie.

Over de voedingskwaliteit van de producten van Florette

Met de producten van Florette neemt u dus gemakkelijk en in alle veiligheid verse groenten op in uw voeding. De op het zakje vermelde uiterste gebruiksdatum (TGT – te gebruiken tot) werd nauwgezet door ons team berekend, zodat u zeker kunt zijn van een gezond, mooi en lekker product dat voldoet aan de voorwaarden van de koude keuken. Bij Florette bieden wij u

verse groenten aan, die op het veld werden geselecteerd met het oog op een optimale kwaliteit. Ze worden gewassen, gespoeld en gedroogd voordat ze in zakjes worden gestopt. Dankzij de beschermende atmosfeer in de zakjes of door in de zakjes microperforaties aan te brengen die zuurstof doorlaten, zorgen wij ervoor dat de salades langer vers en knapperig blijven.

Onze kwaliteit

Florette eist het beste van salade.

Onze geschiedenis

Geschiedenis en ontwikkeling van Florette van 1982 tot nu.

Onze boeren en velden

Producenten engageren zich ertoe een onberispelijke kwaliteit te leveren.

Duurzame landbouw

Duurzame landbouw zorgt voor onze salades en rauwe groenten.