0
Terug naar artikels

25% minder plastic

20 October 2021

Onze impact op het milieu beperken staat centraal in onze Verpakkingsstrategie.

We trachten onze verpakkingen ecologisch te ontwerpen door na te denken over elke stap van de verpakking vanuit een drievoudig opzicht: VERMINDEREN, RECYCLEREN, HERGEBRUIKEN.
Zo moeten onze verpakkingen de grondstoffen van morgen worden, vanuit de logica van de circulaire economie.

Concreet voeren we twee soorten complementaire acties:

  • We optimaliseren onze verpakkingen: we zoeken naar het beste compromis om zo min mogelijk grondstoffen te gebruiken en toch de groente zo goed mogelijk te bewaren (voedselveiligheid, vervoer, bewaring, informatie, gebruiksgemak). Florette Benelux heeft zijn plasticverpakking met 25% verminderd ten opzichte van het gemiddelde van 2019 en dat zonder enige impact op de voedselveiligheid en de bewaartijd.
  • Research naar alternatieven voor plastic: we onderzoeken nieuwe oplossingen en stellen onze huidige verpakkingen in vraag. We kruisen meerdere criteria om de meest pertinente oplossingen te selecteren en te ontwikkelen en om u van zodra dat kan nieuwe verpakkingsalternatieven aan te bieden.

In beide gevallen maken we er een punt van om ervoor te zorgen dat onze aanpak zowel economisch als ecologisch duurzaam is.


Want door onze impact op het milieu te beperken, kunnen we onze missie duurzaam vervullen: de smaak van lekker verse groente en fruit delen.

Andere
leuke artikels