°c
0

Wie zijn we

Onze geschiedenis

Opening nieuwe vestiging in cambrai

Een vijfde vestiging geopend in Cambrai in de regio Nord-Pas de Calais. Dit huis is gelegen nabij de Belgische grens en serveert Noord-Frankrijk, België, Duitsland en Nederland.

2004
1991

Opstart van de export naar Benelux.

Florette Benelux heeft meer dan 20 jaar ervaring.

Ontstaan van het merk Florette

Voor de naam werden de oprichters geïnspireerd door de franse film “Jean de Florette”. Dit jaar wordt de site van Lessay (50) geopend.

1987
1984

Toetreding tot normandische coöperatie

Dit zijn een groep van 200 landbouwers die deel uitmaken van de coöperatie en samen SOLECO vormen.

Oprichting Normandische familiale structuur

De pionier Emile Ryckeboer uit Geffosses in La Manche (50) start het familiale bedrijf SARL RYCKEBOER, dat gebruiksklare verse groenten levert.

1982

Wie zijn we

Agrial, stevige coöperatieve wortels

Florette maakt deel uit van de landbouwcoöperatie agrial. Een landbouwcoöperatie is een organisatiemodel waarbij het kapitaal van de onderneming in handen is van de leden landbouwers. Dit model maakt een billijke verdeling van de gecreëerde waarde mogelijk.

Dit organisatiemodel plaatst het landbouwerslid centraal in de besluitvorming. Elk lid neemt deel aan het beheer van de onderneming volgens het democratische beginsel "één man, één stem".

Het model is gericht op zelfreflectie en actie op lange termijn, om enerzijds de waarde van de productie op duurzame wijze te verhogen en anderzijds landbouwinstrumenten en -middelen te delen, zich te laten adviseren en te laten ondersteunen.