°c
0

Florette.be

Wat doen we ?

Florette Summer Tour 2023

Dit seizoen heeft Florette zich van haar mooiste kant getoond aan de kust!
Voor zijn vijfde editie heeft onze foodtruck een zomer lang de Belgische kust bezocht!


Op het programma? Meer dan 51 768 uitgedeelde zakjes sla … en nog veel meer glimlachen!
Het minste wat we van deze zomer kunnen zeggen, is dat hij verfrissend was met Florette!
Volgend jaar nog ‘s?!

Capture d’écran 2023-10-23 à 15.50.57
IMG_7622

Florette On Tour 2023

In 2022 heeft onze Florette foodtruck meer dan 20.000 km afgelegd om jullie te ontmoeten in meer dan 59 steden en gemeentes in heel België!
In totaal hebben we meer dan 91.000 zakjes verse sla uitgedeeld, met de glimlach en het zonnetje!

On Tour

Met de Florette Foodtruck!

In 2019 kwam de Florette Foodtruck naar je toe in niet minder dan 20 Belgische steden, met Sofie Dumont aan boord! Zij liet jullie proeven van een twintigtal verschillende recepten op basis van producten van Florette.

In 2020 en 2021 konden we jullie jammer genoeg niet opzoeken door de gezondheidsmaatregelen. De positieve kant van het verhaal is dat we de kans hebben aangegrepen om met 6 ongelooflijke chefs samen te werken. Je vindt ze lager op deze pagina, waar ze de heerlijkste recepten voor jou hebben samengesteld!

On Tour
Sofie

Sofie Dumont

Het geluk viel ons te beurt om 2 opeenvolgende jaren met de grote Sofie Dumont samen te werken!

Sofie Dumont is een Belgische chefkok en laureate van de Belgische Lady Chef of the Year 2009. Voor haar is koken vooreerst een feest! Deeg kneden, verse kruiden plukken en ruiken, pikante smaken proeven, texturen ontdekken, kleuren bewonderen… De beste verhalen worden aan tafel verteld!

Loïc Van Impe

Loïc Van Impe ken je vast van het kookprogramma Zot Van Koken!

Loïc is een jonge en ambitieuze kok. Van jongsaf aan is de keuken zijn speelterrein. Hij staat bekend om zijn kookprogramma’s en zijn aanwezigheid op sociale media, waar hij een revolutie teweegbrengt in de keuken met zijn eenvoudige en toch heerlijke recepten.

Loic
Wout

Wout Bru

Wout is een icoon van de Belgische gastronomie. Na enkele jaren in het Zuid-Franse Eygalières te hebben gewerkt, keerde hij terug naar ons land. Hij opende zijn eerste zaken in Frankrijk, en werd er al snel bekroond met een eerste en vervolgens ook tweede ster. Vervolgens werkte hij mee aan meerdere Vlaamse kookprogramma’s, om tot slot de teugels in handen te nemen van de restaurants van Le Sanglier des Ardennes.

Elliott Van de Velde

Een duurzame en solidaire keuken!

In 2018, na verschillende ervaringen met het in vraag stellen van de herkomst en het lot van de enorme hoeveelheden voedsel die in restaurants worden bereid, werd Elliott de ‘zero waste & sustainability’-ambassadeur van de Metro groep. Het onverkochte voedsel van die groep vormt om tot maaltijden voor de behoeftigen. Elliott werd consultant voor vele restaurants en de toegewijde chef voor premium evenementen van de groepen Knokke Out & Palais 12.

Naast zijn professionele activiteit richtte Elliott in 2019 samen met zijn partner Adeline Barras de non-profitorganisatie Hearth Project op en promoot hij een andere manier om met voedselverspilling en onverkocht voedsel om te gaan via gastronomische diners.

Eliot
Arabelle

Arabelle Meirlaen

Een intuïtieve, elegante en lekkere keuken

Arabelle biedt haar geheel eigen interpretatie van de natuurlijke keuken aan. Ze laat zich daarbij leiden door haar vrouwelijke intuïtie, met groenten en kruiden in de hoofdrollen. Elke dag plukt ze verse producten in haar prachtige tuin.

Haar keuken weet te verleiden met inventiviteit en verfijning. Ze deinst niet terug voor gewaagde recepten, zonder daarom kost wat kost de verrassing op te zoeken. Arabelle kookt met passie.

Barbara Jacops

Architect, Reiziger, Blogger en Chef!

Barbara is een Belgische chef die van (kook)wanten weet!
Ze legt al haar reizen en recepten vast op haar Instagramprofiel Les Petites Pestes, die gevolgd wordt door bijna 10.000 personen.

In april 2018 heeft ze haar nieuwste boek gepubliceerd, ‘Guided By Food’, waarin ze de beste restaurants en de meest ‘funky’ plekken oplijst om te gaan eten. Smakelijk en veel leesplezier!

Barbara