°c
0
Terug naar artikels

Eenvoudige en lekkere recepten voor het aperitief

26 May 2022

De zonnige dagen zijn terug en daarmee ook de aperitiefjes op het terras. Ben je op zoek naar evenwichtige recepten om deze momenten compleet te maken? Volg de chef!

Wie heeft er nog nooit een aperitief georganiseerd zonder te weten wat de gasten te serveren? Ter afwisseling van chips of groentestaafjes stellen we enkele recepten voor die je gasten zullen verrassen. Maak je geen zorgen, je zal niet te lang in de keuken moeten staan!

Tapenade van rucola

Als een variante op de olijventapenade, kan je eens rucolatapenade proberen. Hiervoor heb je nodig:

  • een zakje Bio Rucola van Florette
  • 2 artisjokken in olie van +/- 85 gram
  • 20 gram gember
  • ½ avocado
  • 1 scheut olijfolie
  • grof zeezout (fleur de sel)
  • mengeling van 5 pepers

Mix de ingrediënten simpelweg in een blender. Doe het mengsel in een schaal met broodstengels of verdeel het over stukjes brood met enkele blaadjes rucola.

Pesto van rucola

Waarom geen pesto van rucola? Om deze te bereiden, meng je:

Als het resultaat te vloeibaar is, kan je wat pijnboompitten of parmezaan toevoegen, en als het te dik is, doe je er een beetje olijfolie bij. Opnieuw serveren met toast of brood.

Wraps van gerookte zalm

Iets verfijnder maar toch eenvoudig. Deze zalmwraps geven een hartig accent aan jouw aperitief.

Om deze evenwichtige snack te maken, heb je het volgende nodig:

  •  1 zakje Sweet Trio van Florette
  • 4 wraps
  • 250 g gerookte zalm
  • 250 g verse kaas
  • 1 bosje dille
  • 2 courgettes
  • arachideolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • saus naar keuze
  • 1 komkommer
  • 1/2 bosje fijngehakte platte peterselie
  • 1/2 zoete ui, fijn gesneden

Vervolgens:

  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes en meng met de ui en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en roer.
  • Snijd de courgette in plakjes, kruid ze en gril ze aan beide kanten met een beetje olijfolie.
  • Meng de verse kaas met de gehakte dille.
  • Verhit de wraps kort in een pan zonder vetstof.
  • Smeer er dan de verse kaas op, met de geroosterde kant naar onderen. Verdeel de plakjes zalm over het hele oppervlak.
  • Bedek met de saus, leg de courgettes en de slablaadjes in het midden van de wrap.
  • Stevig oprollen

Je hoeft de opgerolde wraps alleen nog maar in plakjes te snijden en op een schotel te leggen.

Tortilla met ricotta

Ontdek de subtiliteit van appel in het recept voor tortilla’s met ricotta. Hiervoor heb je nodig:

Eenmaal deze ingrediënten klaargezet:

  • Snijd de appel in plakjes en besprenkel met citroensap.
  • Verhit de wraps kort in een pan zonder vetstof.
  • Bestrijk ze met ricottakaas en leg er de ham op.
  • Leg de appelschijfjes, radijsplakjes, gehakte walnoten en de slablaadjes in het midden, breng op smaak met zout en peper en rol op.
  • Snijd de opgerolde wraps in plakken en schik op een bord. Klaar!

Dankzij deze recepten en onze salades worden je aperitieven ongetwijfeld de absolute toppers van deze zomer!

Ontdek meer receptideeën op onze website!

Andere
leuke artikels