°c
0
Terug naar artikels

Jezelf verwennen en evenwichtig eten

27 April 2023

Plezier combineren met een evenwichtige voeding? Dat is perfect mogelijk. Bekijk onze receptsuggesties!

Met de terugkeer van de zonnige dagen willen velen van ons evenwichtiger eten. Kleurrijke groenten en fruit liggen weer in de schappen: asperges, rode biet, radijsjes… Het wordt hoog tijd dat we dit alles weer op ons bord leggen. Dit betekent echter niet dat het niet mogelijk is om jezelf te verwennen! Sterker nog, het is perfect mogelijk om vitamines aan te vullen terwijl je smakelijke gerechten eet. We hebben enkele van onze beste recepten verzameld om je te helpen evenwichtig te eten en tegelijkertijd te genieten.

Eierstruif met rucolasaus

Op het eerste gezicht lijkt dit gerecht misschien rijkelijk. Maak je echter geen zorgen, we stellen je een lichtere versie voor. Hiervoor heb je nodig:

  • 8 teentjes knoflook
  • ½ zakje rucola van FLORETTE
  • 50 cl halfvolle melk
  • 250 g ricottakaas
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie

Begin met het pellen van de teentjes knoflook. Dompel ze een minuut in kokend water. Haal de teentjes look uit het water en dompel de rucola meteen 20 seconden in hetzelfde water alvorens af te gieten. Breng in een steelpan de koude melk aan de kook, zet het vuur laag en laat ze een half uurtje sudderen. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Zodra de oven warm is, zet je er een hoge ovenschaal in die voor tweederde gevuld is met water. Meng ondertussen de melk, de knoflook en de ricotta. Voeg dan de losgeklopte eieren toe en breng op smaak. Giet het mengsel in kleine ovenschaaltjes en zet ze in bain-marie in de oven. Laat 30 minuten garen en haal de schaaltjes dan uit het water om af te koelen. Meng ondertussen de gekookte rucola met de olijfolie en een snufje zout. Serveer de eierstruif warm of koud, met de rucolasaus apart.

Lente-risotto 

De must-have groente van de lente is ongetwijfeld de asperge! Een paar weken lang maakt hij zijn comeback en voegt hij smaak toe aan onze gerechten. We stellen voor hem te gebruiken in een risotto. Om dit recept te bereiden, heb je het volgende nodig:

  • 300 g arboriorijst
  • 20 g boter
  • ½ zakje Baby Carrots van FLORETTE 
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels peterselie
  • 1 bos groene asperges
  • 2 uien
  • 80 cl groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Begin met het bereiden van de groentebouillon. Snijd vervolgens de wortels en uien in kleine blokjes. Bereid de asperges door eerst de onderkant, het hardste deel, af te breken en vervolgens in partjes te snijden. Je mag ze ook schillen. Bak al deze groenten, behalve de aspergekoppen, in een geoliede wok. Voeg dan de rijst toe. Roer tot de rijst glazig is. Voeg de bouillon toe tot het niveau van de rijst en laat sudderen tot de vloeistof volledig is opgenomen. Roer af en toe zodat het mengsel niet aan de bodem van de wok blijft plakken. Giet dan de resterende bouillon erbij tot de rijst helemaal gaar is. Werk af door de platte peterselie, de Parmezaanse kaas en de boter toe te voegen. Breng op smaak en serveer warm.

Kleurrijke taboulé

Taboulé is ideaal voor onderweg of op het werk. Dit recept is ook uiterst eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het bereiden van:

  • 200 g griesmeel 
  • 300 g tomaten 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 1 glas water
  • 100 g tuinbonen
  • een paar radijsjes van FLORETTE
  • 3 lente-uitjes
  • het sap van een citroen

Begin met het bereiden van het griesmeel. Giet het in een schaal en voeg het hete water toe. Laat ongeveer tien minuten zwellen. Blancheer intussen de bonen in kokend water en laat ze uitlekken. Maak de tomaten en uien schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng alles onder het griesmeel en voeg het citroensap, de olijfolie, zout en peper toe. Serveer gekoeld.

Andere
leuke artikels