Onze ideeën om je aperitieven op te fleuren
09 June 2025
Of het nu vakantie of bijna weekend is, een aperitief met familie of vrienden is altijd een bijzonder moment. Nu de zomer eraan komt, konden we niet wachten om dit onderwerp te behandelen!
Laten we eerlijk zijn: een aperitief kan het hele jaar door! Maar de zomer geeft net dat extra beetje charme aan dit geliefde ritueel van vele Belgen. En voor een geslaagd aperitief kun je rekenen op Florette.
Knapperige groentjes: de slimme keuze voor het aperitief
Tijdens het aperitief zijn knapperige groentjes een uitstekende keuze als lichte, gezonde en smakelijke snack. Ze stillen de eerste honger zonder zwaar op de maag te liggen. Geserveerd met een zelfgemaakte dip zijn ze onweerstaanbaar – voor jong én oud.Ons snacking-assortiment is een selectie van knapperige groentjes zonder bewaarmiddelen, klaar om in te bijten. Perfect voor bij het aperitief, een picknick, of gewoon als tussendoortje. Ze zijn goed voor je gezondheid en dus kan je er zonder mate van genieten!
Een mooie presentatie
Eten doe je ook met je ogen! Een kleurrijke presentatie maakt je aperitief nog leuker. Gebruik kleurrijk servies, speel met vormen, tinten en contrasten om een aantrekkelijk visueel geheel te creëren.
Gebruik bijvoorbeeld een groot rond of vierkant bord. Leg de radijsjes in het midden in een cirkelvorm. Rangschik daar de worteltjes rond in stralen. In het midden zet je een klein kommetje met je favoriete dipsaus. Voeg eventueel andere groenten toe in verschillende kleuren voor extra vrolijkheid.
Wil je het wat chiquer aanpakken? Dan kun je verrines maken. Doe eerst een beetje saus in een klein glaasje (bijvoorbeeld in een leeg yoghurtpotje), en leg daarbovenop de groenten die je in staafjes hebt gesneden. Zo krijgt elke gast een eigen portie.
Sausideeën voor fijnproevers
Soms is één extra toets genoeg om je aperitief op te fleuren. Met de knapperige groenten van Florette is een bijpassende saus de perfecte aanvulling.
Onze baby carrots – lichtzoet en zacht van smaak – passen heerlijk bij een yoghurtsaus met kerrie, zelfgemaakte hummus, olijventapenade of tzatziki.
Radijsjes komen tot hun recht met een kruidenroomsaus of een dip op basis van honing en mosterd.
En voor wie weinig tijd heeft: onze Petit apéro-schotel bevat worteltjes, radijsjes, kerstomaatjes én kant-en-klare en onweerstaanbare cocktailsaus – handig en feestelijk!
Voor een iets steviger aperitief
Wil je dat je aperitief een meer verzadigd gevoel geeft, bijvoorbeeld als een dinerborrel? Dan raden we aan om de knapperige groentjes aan te vullen met:
- kazen: blokjes feta, comté of mozzarella-balletjes
- fijne charcuterie: flinterdunne plakjes rauwe ham of sneetjes mortadella
- noten en zaden: amandelen, geroosterde cashewnoten, zonnebloempitten
- gedroogd fruit: vijgen, rozijnen of abrikozen
- broodvarianten: toastjes, grissini, crackers of chips
Voor de presentatie kun je kiezen voor een grote, rustieke houten plank. Voeg wat servetten toe, houten prikkertjes en je bent helemaal klaar voor een gezellig en smaakvol aperitief!