°c
0
Terug naar artikels

Onze saladerecepten om overal mee naartoe te nemen!

30 August 2022

Wgeven enkele ideeën voor salades die je overal mee naartoe kunt nemennaar het werk, naar school, op een wandeling, ...

Gezond en evenwichtig eten is niet altijd gemakkelijk als je gaat werken, naar school gaat of een drukke dag hebt. Om je te helpen, zetten we enkele saladerecepten op een rijtje! Er is voor elk wat wils.

Salade van vijgen, walnoten en mozzarella

Vijgen zijn een typische zomervrucht en heerlijk in een salade! Hier volgt het recept: 

Ingrediënten

• Een zakje rucola van FLORETTE

• 100 g vijgen

• +/- 80 g mozzarella

• een paar walnoten

• olijfolie

Bereiding

• Snijd de vijgen in 4.

• Snijd de mozzarella in blokjes.

• Meng in een schaal de ingrediënten met de olijfolie.

Caesarsalade

Al bijna 100 jaar is de caesarsalade een genot voor de smaakpapillen! Een paar ingrediënten volstaan voor de bereiding ervan.

Ingrediënten

Voor de salade:

• ijsbergsla van FLORETTE 

• 2 kipfilets

• 2 sneetjes wit brood

• olijfolie

Voor de caesardressing:

• 6 eetlepels mayonaise

• 1 eetlepel melk

• 1 eetlepel citroensap

• 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

• 1 theelepel Dijonmosterd

• 1 teentje knoflook

• zout

• peper

Voorbereiding
Een uur voordat je je salade klaarmaakt, meng je alle ingrediënten voor de dressing en laat je deze rusten in de koelkast. 

Snijd voor de salade de sneetjes brood in blokjes. Bak de croutons in een beetje olijfolie gedurende 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.

Snijd de kip in kleine stukjes en bak ze in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Als de kip bruin is, zet je deze opzij om af te koelen.

Doe de sla in een schaal en voeg de kip, croutons en caesardressing toe.

Salade van radijs en courgette

Rauwe courgette is niet het eerste waar je aan denkt als het om een salade gaat. Hiercombineren we deze groente met radijs, om je maaltijd extra pit te geven.

Ingrediënten

• een zak FLORETTE-radijsjes

• 1 courgette

• 1 komkommer

• 1 zakje duo veldsla en rucola van FLORETTE

• 40 g pijnboompitten

• 4 eetlepels olijfolie

• 1 eetlepel sherryazijn

• 1 eetlepel sojasaus

• peper

Voorbereiding

We raden aan te beginnen met het bereiden van de saus, zodat deze de tijd heeft om af te koelen voordat je hem serveert. 

Voor de saus:

• Meng in een kom de olie, sherryazijn en sojasaus. Zet op een koele plaats.

Voor de salade:

• Rasp de rauwe courgette.

• Snijd de komkommer in blokjes.

• Snijd de radijsjes in plakjes.

• Schik de veldsla en de rucola in je schaal en leg de groenten erop. Dresseer met een zelfgemaakte vinaigrette en voeg de pijnboompitten toe.

Witte koolsalade met spekblokjes

Witte kool is ook een uitstekende groente voor een salade! Ze zit vol smaak en is gemakkelijk te bereiden.

Ingrediënten

• Een zakje witte kool van FLORETTE

• 100 g Goudse kaas

• 100 g gerookte spekblokjes

• 25 g hazelnoten, geëmondeerd

• verse peterselie

• 2 eetlepels olijfolie

• 1 eetlepel hazelnootolie

• 1 eetlepel ciderazijn

• 1 theelepel mosterd

• zout

• peper

Voorbereiding

• Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie en plet ze daarna.

• Snijd de Goudse kaas in blokjes.

• Bak de spekjes in een droge koekenpan gedurende 5 minuten.

• Bereid je vinaigrette door de oliën, azijn, mosterd, zout en peper te mengen.

• Meng vervolgens de kool, de Gouda, de hazelnoten en de vinaigrette door elkaar.

• Was, droog en hak de peterselie. Voeg hem bij je bereiding.

Niet genoeg inspiratie gevonden? Bekijk ook onze andere receptsuggesties op onze website!

Andere
leuke artikels