°c
0
Terug naar artikels

Unieke plaatsen voor een picknick in België

25 July 2022

Wil je van de frisse buitenlucht genieten? Waarom organiseer je geen picknick met je gezin, vrienden of geliefde? België heeft genoeg plaatsen om naartoe te trekken!

Waarom ga je niet gewoon lekker picknicken in plaats van de traditionele zondagslunch? Er zijn zo veel groene plaatsen in het hele land!

Het koninklijk domein van Mariemont

Waarom zou je voor je picknick niet genieten van het mooie kader van het Park van Mariemont? Het is gelegen in Morlanwez, in de provincie Henegouwen. Maak er een wandeling en ontdek de op twee na grootste botanische collectie van België. Het kasteel werd in de 16e eeuw gebouwd door Maria van Hongarije en in de loop der jaren zijn er nog andere gebouwen bijgekomen. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen talrijke beeldhouwwerken geplaatst. Ontdek ze terwijl je doorheen het park wandelt.

Het Jubelpark

Waarschijnlijk één van de bekendste, maar ook één van de aangenaamste plaatsen. In het hart van de hoofdstad is deze groene omgeving de ideale plek om van de rust te genieten. Sculpturen en monumenten sieren het park. Je kunt ook gaan zitten in de schaduw van een van de opmerkelijke bomen, zoals de kastanjeboom met een omtrek van meer dan 4 meter.

De Sahara van De Panne

Heb je zin om te reizen? Trek dan naar het hart van het natuurreservaat Westhoek en je waant je in het midden van de Sahara. De reden? Op dit 400 meter lange pad doorheen het reservaat kan je de verschillende stadia van duinvorming ontdekken, prachtige foto’s nemen en de illusie hebben dat je in de echte Sahara-woestijn bent. Met een beetje geluk, en als het niet (te hard) waait, kun je rustig gaan neerzitten en genieten van je picknick terwijl je van de plaatselijke flora en fauna geniet.

Het kasteel van Hélécine

Halverwege Brussel en Luik zijn het kasteel van Hélécine en zijn park van 28 hectare de ideale plaats om samen te komen met familie of vrienden. Voor de meer nieuwsgierigen is er een toeristische wandeling die je toelaat de geheimen en bijzonderheden van het park te ontdekken. Als je vergezeld bent van je kinderen, kun je op verschillende plaatsen in het park speelplaatsen vinden om hen te vermaken terwijl jij geniet van deze groene omgeving. Het hele jaar door worden ook talrijke evenementen georganiseerd, zowel in het kasteel als in het park.

Het Vinne

Het Vinne, gelegen in Zoutleeuw, betekent ‘ven’ of ‘natuurlijke vijver’. En het doet zijn naam zeker eer aan, want je ontdekt er het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Samen met het natuurreservaat en het provinciaal domein, kun je niet minder dan 130 hectare verkennen. De vijf bewegwijzerde paden garanderen je een verkwikkende wandeling vol ontdekkingen, dankzij de torens en schuilhutten die er zijn geplaatst om vogels te observeren. Voor de kleintjes zal de speeltuin, die voor iedereen toegankelijk is, hun dag zeker opvrolijken.

Het Rood Klooster 

Aan het begin van het Zoniënwoud ligt het Rood Klooster, de ideale plaats voor een ontspannend moment. Er zijn talrijke picknickplaatsen aangelegd en de toegang voor personen met beperkte mobiliteit is gegarandeerd. Ook de speeltuinen en de experimentele botanische tuin kunnen worden verkend. Bovendien is het nog steeds mogelijk om bepaalde delen van het klooster te bewonderen en zelfs te bezoeken, met name tijdens tentoonstellingen of workshops.

De vallei van de Ninglinspo

Ontdek in het hart van de Ardennen de enige bergrivier van België. Maak een wandeling langs deze zijrivier van de Amblève en ontdek een uitzonderlijke omgeving. Als het mooi weer is, kun je zelfs een duik nemen in een van de natuurlijke waterbekkens voordat je van je maaltijd geniet.

Heb je de perfecte plek gevonden en hoef je alleen nog maar je picknickmand te vullen met lekkers? Aarzel dan niet om je te laten inspireren door onze overheerlijke recepten!

Andere
leuke artikels