°c
0
Terug naar artikels

Welke salade kies ik voor mijn burger?

10 October 2023

De juiste salade combineren met de juiste burger kan je maaltijd de finishing touch geven. Ontdek onze beste burgerrecepten en de salades die we daarbij aanbevelen!

Burgers zijn comfort food, dat valt niet te ontkennen, zeker nu het opnieuw koud is. Met vlees, vis of vegetarisch: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je fantasie de vrije loop. Maar door bepaalde salades toe te voegen, krijg je een combinatie die je smaakpapillen nog meer prikkelt, net als bij Rémy, de beroemde rat uit de Ratatouille-tekenfilm. Daarom hebben we besloten om onze favoriete burgerrecepten met je te delen. En we vertellen je welke groenten we er graag mee combineren om je maaltijd de finishing touch te geven.

De racletteburger

In de herfst maken raclettes hun comeback. Waarom zou je hiervan geen burger maken? Alles wat je nodig hebt zijn de ingrediënten voor een traditionele burger, dus voor 4 personen:

  • 4 burgerbroodjes
  • 4 hamburgers
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • 4 plakjes raclettekaas
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 4 el mosterd op oude wijze
  • een zakje slaharten van Florette
  • 2 el olijfolie

Bak de hamburgers in een pan en breng op smaak met zout en peper. Zodra het vlees gaar is, leg je op elk stuk een plakje kaas en houd je het warm. Snijd het broodje doormidden, besmeer het met mosterd, leg er plakjes tomaat en ui op en daarna het warme vlees. Vervolgens hoef je alleen nog maar enkele blaadjes sla toe te voegen. Dit geeft een beetje zoetigheid en een extra knapperig accent aan je burger. En aarzel niet om extra sla op een bord te leggen met een beetje vinaigrette, om wat lichtheid aan je maaltijd toe te voegen.

De zalmburger


Deze zalmburger is iets evenwichtiger dan onze vorige suggestie, maar net zo lekker. Om je broodjes te vullen heb je de volgende ingrediënten per persoon nodig:

Begin met de zalm te bakken in een hete pan. Je kunt zelfs een halfgare versie proberen door je vis eerst te marineren in een bereiding op basis van sojasaus en eventueel wasabi. Je hebt dan een kant-en-klare smaakmaker. Leg de plakjes tomaat en ui op de burgerbroodjes, samen met de veldsla en de zalm die je hebt laten garen tot de gewenste temperatuur. Voor een knapperig bijgerecht raden we gemengde rauwkost aan.

De vegetarische burger

Burgers zijn niet alleen beperkt tot vlees en vis. Er zijn steeds meer vegetarische alternatieven. Ontdek onze versie met rode biet. Voorzie naast een burgerbroodje volgende ingrediënten per persoon:

  • 1 gekookte rode biet
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el havermout
  • 1 ei
  • ijsbergsla van Florette
  • enkele radijsjes, in plakjes gesneden

Maak eerst de bietenburger. Begin met het raspen van de bieten, en snipper de ui en knoflook. Meng alles in een kom, samen met de olijfolie, het ei en de havermout. Breng op smaak en meng tot een compacte pasta. Laat ongeveer dertig minuten rusten. Vorm daarna de burgers en bak ze. Zodra ze gaar zijn, leg je ze op de broodjes en voeg je de ijsbergsla toe voor een beetje knapperigheid, samen met de plakjes radijs.

Andere
leuke artikels