Welke salade past bij je barbecuegerecht?
23 August 2023
Een salade voegt een verfrissend element toe aan je barbecue. Maar sommige combinaties zullen de smaakpapillen van je gasten nog meer prikkelen. We geven je graag enkele verrassende suggesties.
Bij een barbecue zijn de bijgerechten net zo belangrijk als de ingrediënten die je op de grill legt. Ze kunnen namelijk de finishing touch zijn die je gasten zal verleiden. Sommige combinaties zullen zelfs een feest voor hun smaakpapillen zijn. We stellen je graag onze favorieten voor.
Bij een T-bonesteak
Een T-bonesteak is de topper bij vleesliefhebbers. Het bereiden van dit stuk vlees is eenvoudig: ongeveer dertig minuten op het vuur en klaar. We raden aan om het vlees simpelweg met grof zout te kruiden zodra het gaar is. Bij dit type gegrild vlees adviseren we de Tender Trio. Deze salade bestaat uit babyspinazie, rode snijbiet en rucola. De combinatie van deze groenten zorgt voor een licht pittige en tegelijkertijd zoete smaak. Ideaal bij een stuk vlees dat, mits goed bereid, een uitgesproken smaak heeft.
Bij gegrilde groenten
Een barbecue draait niet alleen om vlees! Groenten verdienen ook een plekje op de grill. We zijn vooral dol op gegrilde aubergines. Snijd ze eenvoudigweg in plakjes van ongeveer een centimeter dik en bestrijk ze met olijfolie, zout en wat knoflook. Je kunt eventueel ook wat Provençaalse kruiden toevoegen. Als aanvulling kies je voor de frisheid van Jonge bladsla & pitten. Deze bereiding bevat jonge blaadjes groene en rode sla, snijbiet en rucola. Om wat knapperigheid toe te voegen, hebben we ook pompoen- en zonnebloempitten gebruikt. Deze frisse en knapperige mengeling is perfect in combinatie met de warme en zachte gegrilde groenten!
Bij kaas
Sommige mensen serveren kaas na de maaltijd, anderen tijdens. Niettemin blijft de traditionele gesmolten camembert altijd een groot succes! De bereiding ervan is uiterst eenvoudig. Leg de kaas in aluminiumfolie en laat hem ongeveer tien minuten op het vuur liggen. Vervolgens hoef je alleen maar stukjes stokbrood rechtstreeks in de gesmolten kaas te dippen. De frisheid en de licht pikante smaak van het Duo veldsla en rucola zullen de smaak van de gesmolten kaas nog versterken.
Bij vis
Alle vissoorten kunnen worden bereid op de barbecue. In een papillot of niet, de keuze is aan jou. We stellen forel voor. Nadat deze is schoongemaakt en ontschubd, kun je er tijm, laurier en geperste knoflook in stoppen. Vergezeld van een marinade op basis van olijfolie, een vleugje citroensap en een beetje chili, zal de forel perfect zijn! Je hoeft hem alleen nog maar 8 minuutjes op de barbecue te grillen. Deze vis heeft een uitgesproken smaak die je smaakpapillen niet overweldigt. Veldsla is perfect om erbij te serveren.
Bij kip
Kip is ideaal voor mensen die op hun voeding willen letten. Het vlees kan op vele manieren worden bereid, zelfs op de barbecue. Waarom zou je niet kiezen voor kipspiesjes? Je hoeft alleen maar je kipfilets in dikke blokjes te snijden en ze op spiesjes te rijgen. Je kunt snel een marinade bereiden. Onze favoriet? Mosterd met honing, voor een perfecte balans tussen zoetheid en pit. Net als onze Seasonal mix Zomer, die perfect bij deze bereiding past. Deze mengeling bestaat uit ijsbergsla, krulandijvie, maïs en radijsjes voor een lekkere balans tussen knapperigheid en zoetheid.