°c
0
Terug naar artikels

Alles voor een geslaagd aperitief!

26 May 2023

Het aperitief is een gezellig moment bij uitstek, met vrienden of familie. Ontdek onze tips om het nog beter te maken!

Het aperitief is een ideale gelegenheid om vrienden of familie samen te brengen. Of het nu gepland of geïmproviseerd is, er is altijd de mogelijkheid om er een bijzonder moment van te maken. Daarom delen we met jou onze beste tips om je te helpen bij de voorbereiding van je aperitief, of je nu veel of weinig tijd hebt. Ontdek ook onze recepten die de smaakpapillen van je gasten in vervoering zullen brengen.

Enkele tips

Voordat we je onze beste recepten geven, volgen hier enkele algemene tips voor een geslaagd aperitief.

Zorg voor wat voorraad

Voor een geïmproviseerd aperitief is het altijd gemakkelijker om een paar ingrediënten bij de hand te hebben. Probeer van tijd tot tijd je kasten te controleren om te zien wat je in huis hebt. We raden bijvoorbeeld aan om altijd producten zoals kruiden, tonijn in blik, zongedroogde tomaten, citroensap, enz. in voorraad te hebben. Je kunt ook kleine toastjes in je kast hebben of aperitiefkoekjes. Die kun je dan serveren met een tapenade voor een vitaliteitsboost die je in enkele minuten kunt klaarmaken.

Wees creatief

Wanneer je je kasten opent, is het soms moeilijk om je een voorstelling te maken van het resultaat van de combinaties die je daar aantreft. Aarzel echter niet om je fantasie de vrije loop te laten. Je hebt altijd wel een idee. Zo niet, dan kan het internet je helpen.

Dat blikje tonijn dat al een paar weken in de kast staat, waarom maak je daar bijvoorbeeld geen rillettes van? Je hoeft de tonijn alleen maar te pletten en te mengen met gesnipperde sjalot en bieslook, mosterd, twee eetlepels zure room en 10 cl vloeibare room. En daarna op smaak brengen.

Geniet van het moment

Het belangrijkste is om te genieten van het moment en een aangename tijd te beleven met je geliefden. Profiteer van de sfeer om te ontspannen. Een aperitief is altijd een goed idee!

Onze beste recepten

(Mini-)quiche met witte kool

Er zijn twee mogelijkheden voor dit recept. Je kunt mini-quiches maken of een traditionele quiche die je voor het opdienen in stukken snijdt. Voor deze bereiding heb je nodig :

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 1 zakje witte kool
  • 75 g spek
  • 2 eieren
  • 20 cl zure room
  • 1 ui

Verwarm je oven voor op 180°C. Breng ondertussen gezouten water aan de kook in een pot. Zodra het water kookt, dompel je de witte kool er enkele minuten in en laat je hem uitlekken. Snipper de ui en fruit hem in boter. Zodra de uisnippers doorschijnend zijn, voeg je de kool toe en meng je alles goed onder elkaar. Rol het kruimeldeeg uit en prik er gaatjes in met een vork. Als je mini-quiches maakt, snijd je het deeg op maat met behulp van kleine bakvormpjes. Schik de spekjes, de ui en de kool op het deeg. Meng in een kom de eieren en de room en breng op smaak. Giet het mengsel in de vormpjes en bak ze 25 minuten. Deze bereiding kan warm of koud gegeten worden.

Rauwkost

Rauwe groenten worden altijd gewaardeerd omdat ze eenvoudig en lekker zijn. Om radijsjes of baby carrots te begeleiden, stellen we een kwarksaus voor. Om deze te bereiden, heb je nodig:

  • 250 g kwark (plattekaas)
  • 2 sjalotten
  • 50 g peterselie
  • 50 g bieslook
  • 2 eetlepels azijn
  • zout en peper

Begin met het fijnhakken van de sjalotten en de peterselie. Snijd ook de bieslook fijn en meng alle ingrediënten met de kwark. Breng op smaak en voeg langzaam en al kloppend de azijn toe. Als je de gelegenheid hebt, koel dan de saus voor het opdienen.

Op zoek naar meer ideeën? Bekijk al onze recepten.

Andere
leuke artikels