°c
0
Terug naar artikels

Florette is Fresh, in alle omstandigheden

15 September 2023

Bij Florette is de versheid van onze groenten en fruit essentieel! We geven je ons beste advies zodat je kunt controleren of je producten nog geschikt zijn voor consumptie.

De versheid van groenten en vruchten die je koopt, is een belangrijke factor om rekening mee te houden voordat je ze consumeert. Het eten van producten die enigszins verouderd zijn, kan gevolgen hebben voor je lichaam en in sommige gevallen zelfs leiden tot voedselvergiftiging.

Bij het winkelen is het belangrijk om alert te blijven op de versheid van je producten. Ook wanneer je ze bewaart, zijn enkele controles nodig. Hieronder geven we onze adviezen zodat je altijd van verse groenten kunt genieten.

Merk op dat dit niet alleen van toepassing is op de groenten die je bij je groenteboer vindt. Gebruiksklare groenten, zoals onze producten, vallen hier ook onder. Bij Florette garanderen we altijd kwaliteitsvoeding. Dus maak je geen zorgen, Florette is Fresh!

Hoe groenten kiezen

Op het eerste gezicht is het normaal om te denken dat de groenten die je in de winkel koopt vers zijn. Hoewel er alles aan wordt gedaan om de tijd tussen oogst en verkoop zo kort mogelijk te houden, kunnen er toch enkele dagen verstrijken tussen deze twee stappen. Dit is echter geen reden om deze voedingsmiddelen niet te consumeren. Onthoud gewoon dat de houdbaarheid iets korter kan zijn dan voor groenten die je bij de plaatselijke groenteboer koopt.

Hoewel elke groente zijn eigen kenmerken heeft, kunnen we toch enkele algemene adviezen geven. Controleer eerst en vooral of het product geen vlekken vertoont. Het kan ook gebeuren dat het tijdens het transport een tik heeft gekregen. Controleer in dat geval de beschadigde delen om er zeker van te zijn dat je het product kunt consumeren.

Hoe groenten bewaren

Nadat je je producten hebt gekocht, kun je ze met enkele eenvoudige handelingen langer bewaren.

Ten eerste is het goed om te weten dat sommige groenten beter op kamertemperatuur bewaard kunnen worden dan in de koelkast. Hoewel de meeste groenten koel bewaard moeten worden, zoals sla (al dan niet verpakt), bonen of broccoli, behouden andere hun smaak beter als ze op een droge plaats worden bewaard. Dit is het geval voor tomaten, courgettes en komkommers bijvoorbeeld.

Voor gebruiksklare producten, zoals sla in zakjes, raden we aan deze snel na opening te consumeren. Als je te lang wacht, kan de sla gaan verschrompelen.

En als een groente een beetje te zacht is geworden, kun je er altijd nog soep van maken! Zo voorkom je verspilling.

Verse sla van Florette

De versheid is ook van belang voor gebruiksklare groenten en fruit. Bij Florette garanderen we de versheid en kwaliteit van onze producten. Vanaf de teelt tot het moment dat onze sla in de winkel ligt, worden talloze controles uitgevoerd. Op deze manier kunnen we kwaliteitsproducten op je bord garanderen!

Niemand is echter perfect en het kan gebeuren dat er een wat verwelkt blad in een zakje zit. Als je per ongeluk hiermee te maken krijgt, regelt Florette alles! Versheid heeft onze hoogste prioriteit en je krijgt 100% terugbetaling als deze belofte niet wordt nagekomen. Heb je een zakje Sweet Trio, Duo veldsla & rauwkost, een Herfstmengeling of Wintermengeling gekocht en ben je niet tevreden over de versheid? Bezoek de website floretteisfresh.be en je krijgt je aankoop terugbetaald. Je herkent de betreffende producten makkelijk in de winkel aan hun blauwe band!

Meer informatie op floretteisfresh.be.

Andere
leuke artikels