°c
0
Terug naar artikels

Recepten voor een feestelijk aperitief!

19 December 2022

Recepten voor een feestelijk aperitief!

De feestdagen zijn in aantocht. Denk je nu al na over wat je je gasten kunt voorschotelen? Hier zijn enkele suggesties voor het aperitief!

Ben je op zoek naar ideeën voor het aperitief om je feestmenu mee te beginnen? We geven je enkele makkelijke receptideeën om je gasten te verwennen!

Glaasjes met gazpacho van sla

Voor dit recept, dat je ruim voor de komst van je gasten kunt klaarmaken, heb je nodig:

  • een komkommer
  • 2 eetlepels verse kaas
  • sap van een halve citroen
  • 5 muntblaadjes
  • zout
  • peper

Begin de bereiding met het schillen van de komkommer. Verwijder de zaden en snijd hem in blokjes. Doe de sla, de blokjes komkommer, het citroensap en de verse kaas in een blender. Mix alle ingrediënten en voeg de munt en koriander toe. Mix opnieuw. Zeef het mengsel en doe het in de glaasjes. Je kunt ze daarna in de koelkast zetten tot je klaar bent om te serveren.

Wortelflan

Dit is een recept dat je kunt maken als aperitief of als bijgerecht. Om de flan te maken, heb je nodig:

  • een suikerklontje
  • een laurierblaadje
  • 4 eieren
  • 20 cl. verse room
  • 20 g boter
  • zout
  • peper

Verwarm eerst je oven voor op 180°. Breng in een pot gezouten water aan de kook en voeg de wortelen, de suiker en het laurierblaadje toe. Laat 30 minuten sudderen. Mix de wortelen met de eieren en de room tot een gladde puree. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het mengsel in een bakvorm en bak het gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Het enige wat je dan nog moet doen is de flan uit de bakvorm halen en opdienen!

Glaasjes met witte kool en gerookte zalm

En wat dacht je ervan om je gasten een frisse toets te geven met witte kool en gerookte zalm in een glaasje? Dit is opnieuw een bereiding die je de dag op voorhand kunt maken, want de glaasjes moeten koud geserveerd worden. Voor de bereiding heb je nodig:

  • 2 wortelen
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • olijfolie
  • zout 
  • peper

Als je dat nog niet mocht hebben gedaan, kook dan eerst een ei 9 minuten in kokend water om een hardgekookt ei te bekomen. Laat het afkoelen, pel het en snijd het in stukjes.

Doe de witte kool en geraspte wortelen in een kom. Meng de eierdooier, de mosterd en de azijn in een tweede kom en giet de olijfolie erbij, totdat je een mayonaise bekomt. Je kunt het sap van een halve citroen toevoegen. Voeg de witte kool en wortelen toe en meng. Doe het mengsel in de glaasjes en werk af met reepjes gerookte zalm en een paar stukjes ei. Zet de glaasjes in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Rauwe groenten

Misschien iets minder feestelijk, maar net zo smakelijk. Rauwkost, geserveerd met een enkele sausjes, is altijd een topper. Waarom niet Baby Carrots van FLORETTE, radijsjes of bloemkool serveren?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Verwen jezelf en laat je fantasie de vrije loop. En als je geen ideeën meer hebt, aarzel dan niet om onze recepten te raadplegen.

Andere
leuke artikels