°c
0
14565

Caesarsalade met tomatenmayo

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

20 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 1 zakje FLORETTE Kropsla met Fijne Kruiden 
  • 4 ansjovisfilets
  • 80 g Parmezaanse kaas in blok
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kappertjes
  • 3 sneetjes zuurdesembrood
  • 300 g kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding

  1. Snijd de kerstomaatjes in 2 en doe ze in een kom. Voeg 5 el olijfolie toe, 1 teentje gehakte knoflook, zout en peper. Meng alles en laat de tomaten marineren in de olie.
  2. Snijd de sneetjes zuurdesembrood in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie. Voeg de blokjes brood, een teentje gehakte knoflook en zout en peper toe en bak de croutons op middelhoog vuur tot ze heel knapperig zijn.
  3. Doe de ansjovisfilets, 50 g Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, de tomatenpuree en de kappertjes in een hoge beker. Meng met een staafmixer. Voeg 200 ml olijfolie toe en meng om een vinaigrette te verkrijgen met een textuur die lijkt op die van mayonaise.
  4. Meng de FLORETTE Kropsla met Fijne Kruiden met de tomatenmayo in een slakom.
  5. Schik een grote portie salade op een bord. Voeg een deel van de gemarineerde kerstomaatjes toe. Bestrooi alles met knoflookcroutons voor een knapperige topping. Werk af met een paar stukjes Parmezaanse kaas.