Kipfilet gevuld met bieslookpuree, witte wijnsaus 🍗
Dieet
Budget
€€€
Bereidingstijd
30 minSaison
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Een verfijnd en smakelijk gerecht, perfect voor een stijlvol diner. ✨
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 kipfilets
- 200 g aardappelen (voor de puree)
- 2 el gehakte bieslook
- 20 cl witte wijn
- 20 cl verse room
- 1 sjalot, gesnipperd
- 30 g boter
- zout, peper
Bereiding
1. Bereid de bieslookpuree
- Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze daarna.
- Voeg de bieslook, een beetje boter, zout en peper toe en meng goed.
2. Vul de kip
- Maak een insnijding in de kipfilets en vul ze met de bieslookpuree.
- Bak de kipfilets in een pan met een beetje boter, 5 tot 6 minuten aan elke kant.
3. Bereid de saus
- Fruit de sjalot in dezelfde pan, voeg de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus 2 tot 3 minuten indikken.
4. Dresseer en serveer
Serveer de kipfilets met de witte wijnsaus eroverheen.
