°c
0
17684

Kipfilet gevuld met bieslookpuree, witte wijnsaus 🍗

Dieet

Budget

€€

Bereidingstijd

30 min

Saison

J F M A M J J A S O N D

Een verfijnd en smakelijk gerecht, perfect voor een stijlvol diner. ✨

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 200 g aardappelen (voor de puree)
  • 2 el gehakte bieslook
  • 20 cl witte wijn
  • 20 cl verse room
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 30 g boter
  • zout, peper

Bereiding

1. Bereid de bieslookpuree

  1. Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze daarna.
  2. Voeg de bieslook, een beetje boter, zout en peper toe en meng goed.

2. Vul de kip

  1. Maak een insnijding in de kipfilets en vul ze met de bieslookpuree.
  2. Bak de kipfilets in een pan met een beetje boter, 5 tot 6 minuten aan elke kant.

3. Bereid de saus

  1. Fruit de sjalot in dezelfde pan, voeg de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken.
  2. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus 2 tot 3 minuten indikken.

4. Dresseer en serveer

Serveer de kipfilets met de witte wijnsaus eroverheen.